Mercenarii lui Kadîrov s-au întors pe front: două batalioane cecene s-au alăturat trupelor ruse

Kadîrov a adus acuze directe cu privire la schimbările aduse campaniei ruse în urma eşecului militar din Harkov, spunând că Ministerul Apărării ar trebui să înveţe din greşeli.

17 sept. 2022, 19:58

Mercenarii lui Kadîrov s-au întors pe front, astfel că două batalioane cecene s-au alăturat trupelor ruse din Donbas. Liderul cecen a promis că va forma patru batalioane noi, pentru a ajuta armata rusă în Ucraina.

Ramzan Kadîrov se răscoală şi ameninţă că se va duce peste Putin: „S-au făcut greşeli, dar Rusia va învinge” 

Două batalioane cecene, Zapad-Akhmat şi Vostok-Akhmat, s-au alăturat forţelor aliate din Donbas, a anunţat vineri liderul cecen Ramzan Kadîrov, aliatul lui Putin, pe Telegram.

„Soldaţii batalioanelor Zapad-Akhmat şi Vostok-Akhmat, împreună cu comandanţii lor experimentaţi, s-au alăturat numărului imens de trupe aliate din Donbas. Au echipamente moderne şi arme avansate”, a scris Kadîrov, care a informat anterior că republica sa va forma patru batalioane noi, pentru a ajuta armata rusă în Ucraina.

Kadîrov a făcut apel şi la mobilizare, vineri, invitând fiecare regiune rusă să furnizeze un batalion de „cel puţin 1.000 de voluntari” care să fie trimis în Ucraina.

Liderul cecen Ramzan Kadîrov îndeamnă regiunile ruse să se ”mobilizeze singure”

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a îndemnat regiunile ruse să se ”mobilizeze singure”, potrivit unei postări publicate joi pe Telegram, relatează CNN.

Kadîrov a fost direct cu privire la schimbările aduse campaniei ruse în urma eşecului militar din Harkov, spunând că Ministerul Apărării ar trebui să înveţe din greşeli şi că, în opinia sa, legea marţială ar trebui introdusă în Rusia.

Surpriză! Ramzan Kadîrov și-a anunțat retragerea. Liderul cecen a recrutat mercenari pentru Vladimir Putin

”Rusia este un stat federal în care regiunile pot fi iniţiatorii oricăror angajamente. Iar unul dintre aceste angajamente astăzi ar trebui să fie automobilizarea. Liderul fiecărui subiect al Rusiei de astăzi trebuie să-şi dovedească disponibilitatea de a ajuta statul”, a declarat Kadîrov într-o postare pe Telegram.

„Cred că fiecare lider al regiunii este destul de capabil să pregătească, să formeze şi să angajeze cel puţin o mie de voluntari”, a adăugat Kadîrov.

De asemenea, Serghei Aksenov, liderul desemnat de Rusia în Crimeea, a făcut apel la regiunile ruseşti să creeze mai multe unităţi de voluntari pentru armată.

”Susţin pe deplin iniţiativa şefului Republicii Cecene, prietenul şi fratele meu Ramzan Kadîrov de a pregăti voluntari în regiuni (n.r. ruseşti)”, a precizat el pe Telegram.

Oficialul a subliniat că trebuie întreprinse ”toate eforturile pentru a-i învinge pe nazişti cât mai repede posibil şi a restabili pacea”, repetând pretenţiile nefondate ale preşedintelui rus Vladimir Putin privind lansarea invaziei ruse asupra Kievului.

Crimeea a trimis deja peste 1.200 de voluntari şi formează încă două batalioane şi le furnizează echipament, a conchis Aksenov.