Mercur retrograd 23 august – 23 septembrie 2023. Ce energii declanșează „mersul înapoi” al planetei intelectului prin zodia perfecționistă a Fecioarei

Această perioadă de mișcare retrogradă în Fecioară poartă o gamă destul de unică de energii și provocări demne de explorare și interpretare ulterioară.

21 aug. 2023, 18:44
Mercur retrograd 23 august – 23 septembrie 2023. Ce energii declanșează „mersul înapoi” al planetei intelectului prin zodia perfecționistă a Fecioarei

Mercur retrograd 23 august – 23 septembrie 2023. Pregătește-te pentru cel de-al treilea retrograd al lui Mercur din anul 2023! Între 23 august și 23 septembrie Mercur, planeta comunicării, a intelectului și a tehnologiei, va călători în mișcare retrogradă prin zodia pe care o patronează: Fecioară.

 

Din punct de vedere astrologic, Mercur retrograd a fost legat de lipsa de comunicare, întârzieri ale tehnologiei și defecțiuni. Cu toate acestea, este vital să se adopte o perspectivă echilibrată asupra acestui fenomen, ținând cont de potențialele sale capcane, precum și de numeroasele oportunități pe care le prezintă atât pentru creștere, cât și pentru autoreflecție.

Zodiac chinezesc septembrie 2023. Anca Dimancea anunţă zodiile care vor avea de suferit: „Pierderi pe plan financiar”

Cum să înțelegem ce înseamnă Mercur retrograd în Fecioară?

Mercur retrograd este un eveniment cosmic care stârnește și entuziasm, dar și prudență. Când evenimentul are loc și într-un semn atât de unic, meticulos și analitic, cum este Fecioara, este cu atât mai spectaculos.

Fecioara, un semn de Pământ condus de Mercur, are o reputație pentru atenția la detalii, caracterul practic cu picioarele pe pământ și dorința puternică de curățenie. Pe măsură ce Mercur, planeta comunicării și intelectului, se mișcă retrograd în Fecioară, astfel de trăsături vor deveni accentuate, determinându-ne să revizuim cu mai multă atenție diferitele zone ale vieții noastre de zi cu zi.

Cu Mercur retrograd în Fecioară, comunicarea se schimbă dramatic. Exprimarea noastră poate fi împiedicată pe măsură ce dezacordurile și lipsa de comunicare cresc. Această fază retrogradă ne îndeamnă să ne gândim la stilurile noastre de comunicare, îndemnându-ne să fim deliberați în alegerea cuvintelor și să acordăm o atenție deosebită complexității semnalelor non-verbale.

În plus, Mercur retrograd în Fecioară ne încurajează să ne reevaluăm abordările noastre organizaționale și practice. Poate că această dată evidențiază importanța meticulozității în munca și rutinele noastre zilnice, deoarece cea mai mică neglijență poate duce la repercusiuni demne de remarcat. Acționează ca un memento blând să ne reexaminăm și să ne reîmprospătăm planurile, să ne verificăm din nou detaliile și să găsim modalități creative de a face față oricăror capcane care pot apărea.

Trei zodii cărora Dumnezeu le pune mâna-n cap, noroc cu carul în prima lună a toamnei! Cum li se schimbă destinul în septembrie

Mai mult decât atât, sănătatea și bunăstarea sunt în centrul atenției în timpul lui Mercur retrograd în Fecioară.
Astrologia ne cheamă să ne reevaluăm bunăstarea fizică și mentală, promovând practici de îngrijire de sine și determinându-ne să abordăm orice probleme de sănătate. Aceasta este o perioadă de autoreflecție în care ne putem examina rutinele, obiceiurile și ritualurile de autoîngrijire, căutând îmbunătățiri care ne vor îmbunătăți bunăstarea generală.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.