Mercur retrograd aduce confuzii, certuri şi te lasă fără bani în portofel

Mercur se aliniază cu planeta zeloasă și impulsivă Marte și formează un trigon cu planeta expansivă Jupiter.

23 sept. 2021, 19:10
Mercur retrograd aduce confuzii, certuri şi te lasă fără bani în portofel

Mercur retrograd aduce probleme. Retrogradarea planetei în toamna anului 2021 începe pe 27 septembrie și, ca de obicei, urmează trei săptămâni lungi de confuzii în comunicare, sincronizare, gândire și tehnologie. Vestea bună, totuși, este că aceasta se încheie pe 18 octombrie

, scrie bustle.com.

Mercur este planeta inteligenței, a conexiunilor mentale și logistice iar planurile, programele, achizițiile și conversațiile noastre devin adesea dezordonate în perioadele sale retrograde. De data aceasta, Mercur retrogradează prin Balanță, semnul diplomației și al parteneriatelor.

Este astfel momentul să fim politicoși și să ne exprimăm clar. Deși există un potențial pentru dramă, este indicat să folosim energia retrogradă în avantajul nostru, încercând să rezolvăm problemele din trecut în relațiile noastre interpersonale și echilibrând diferite puncte de vedere înainte de a trece la concluzii.

Mercur retrograd în Balanţă 2021. Ce e bine și ce nu trebuie timp de trei săptămâni
Retrogradările ne încurajează să încetinim, astfel încât să putem revedea și reevalua lucrurile din viața noastră. Cu toate acestea, s-ar putea să ne simțim extrem de nerăbdători în timpul celei de-a doua săptămâni de retrogradare, atunci când Mercur se aliniază cu planeta zeloasă și impulsivă Marte și formează un trigon cu planeta expansivă Jupiter. Aceste conexiuni ne vor energiza mintea și ne vor aduce optimism, ceea ce ne poate face ulterior foarte încăpățânați, așa că este bine să luăm lucrurile mai încet.

Berbec

Este important să petreci mai mult timp gândindu-te la modul în care cuvintele și acțiunile tale îi afectează pe cei dragi. Problemele de relație nerezolvate vor ieși la iveală, ceea ce înseamnă că trebuie să spui adevărul. Dar spune blând, cu compasiune, în loc de asprime, pentru a evita dramele inutile.

Taur

Rutina îți va fi afectată în această perioadă așa că revizuiește-ți așteptările pentru a putea fi mai productiv. Aceste schimbări ar putea fi de fapt binecuvântate deoarece îți va oferi șansa de a vedea ce funcționează pentru tine și ce îți irosește timpul.

Horoscop TOAMNA 2021: Formula fericirii pentru fiecare zodie

Gemeni

Mintea ta, care vrea să proceseze mai multe sarcini odată, s-ar putea să se simtă lentă acum, ceea ce înseamnă că trebuie să iei o pauză de la unele proiecte. Cu toate acestea, este timpul să redescoperi sursele de inspirație din trecut. Ai grijă la foști parteneri care îți vor cere o a doua șansă. Acceptă doar dacă mai ai sentimente.

Rac

Simți că nu te poți relaxa, așa încât compensează acest lucru având conexiuni drecte cu ceilalți membrii ai familiei și chiar  cu colegi. Cere-le sprijinul dacă ai nevoie. Interacțiunile agresive pasive vor exacerba tensiunile.

Leu

Scuză-te pentru inevitabilele întârzieri care vor apărea. Comunicarea de zi cu zi va fi confuză, iar lucrurile vor dura de două ori mai mult pentru a fi rezolvate. Deși vvei f tentat să te grăbești, încetinirea gândirii îți va permite să-ți dezvolți afacerea mai eficient.

Fecioară

Evită sa faci achziții majore deoarece vei descoperi apoi că investiiția nu este cum ai crezut. Este momentul să îți examinezi obeciurile de cheltuieli și să faci un efort pentru a-ți echlibra contul bancar.

Balanță 

Îți este greu să teexpriim dar a te gândi mai mult la felul cum te prezinți celorlalți, te va face mai conștient de tine. Apeleasă, așadar, la farmecul și diplomația care te caracterizează pentru a naviga cu grație prin lume.

Mercur retrograd Scorpion

Vei fi mai puțin intuitiv și acum, așa încât scrie-ți visele. Ești puțin confuz, așa că amână reflecția asupra sentimentelor tale. Timpul îți va oferi o altă perspectivă.

Săgetător

Vei fi subiectul unor bârfe în următoarele săptămâni, așa încât, dacă nu vei fi atent, te vei afla în mijlocul unor neînțelegeri și drame. În loc să amesteci lucrurile, canalzează-ți energia pentru a aplana conflctele și inspiră calm celor din jur.

Capricorn

Ia o pauză de la ambițiile tale și evaluează situața în carieră, în loc să depui noi eforturi. Este mai probabil ca erorile să fie trecute cu vederea, așa că alocă mai mult timp pentru a-ți examina proiectele profesionale înainte de a le depune.

Mercur retrograd Vărsător

Deși s-ar putea să visezi o vacanță îndepărtată, acesta nu este cel mai bun moment pentru a face sau a planifica o călătorie. În loc să riști probleme de transport și întârzieri neașteptate, îndreaptă-ți atenția mai aproape de casă.

Pești

Îți este adesea greu să trasezi clar limite iar în timpul acestei retrogradări îți va fi și mai dificil să înțelegi cum stau lucrurile în relații. Nu este momentul potrivit pentru a te implica profund, fie printr-un acord financiar sau printr-o conexiune emoțională. Amână decizia până revine Mercur la mersul direct.