Mercur retrograd e în toi. Ce e de făcut ca să scăpăm de emoții?

Fiecare Mercur retrograd este unic are proprietăți unice care modifică modul în care experimentăm acest tranzit predispus la dezastre.

02 mai 2023, 13:09
Mercur retrograd e în toi. Ce e de făcut ca să scăpăm de emoții?

Suntem din nou acea perioadă a anului! Aceasta este șansa ta trimestrială de a da vina pe Mercur retrograd pentru toate problemele tale. Mercur și-a început aparenta plimbare lunară de trei săptămâni pe cer în 21 aprilie (la doar o zi după eclipsa de Soare din Berbec și începutul sezonului Taur, pentru cei care țin evidența) și va continua până pe 14 Mai.

Deoarece fiecare Mercur retrograd este unic – fiecare are proprietăți unice care modifică modul în care experimentăm acest tranzit predispus la dezastre – la ceea ce te poți aștepta de la acest Mercur retrograd nu este la fel cu ceea ce ai experimentat în ultimul. Dar nu te alarma!

Cristina Demetrescu, horoscop mai 2023: „Mare atenţie la bani! Sunt niște blocaje în buget”

Despre ce este Mercur retrograd?
Mercur se mișcă rapid – de fapt, Mercur are nevoie doar de 88 de zile pentru ca să finalizeze o tură în jurul Soarelui – motiv pentru care Mercur a fost numit după zeul mesager roman al comerțului, care guverna comunicațiile, călătoriile și transportul. (Astăzi, rolul lui Mercur include tehnologia, expresia digitală, gândurile și ideile.) Având în vedere amploarea impresionantă a lui Mercur, nu este surprinzător faptul că acordăm o mare valoare acestei planete în astrologie.

Desigur, nu totul poate merge fără probleme tot timpul, iar Mercur trece printr-un ciclu retrograd de trei săptămâni cu o rotație aproape trimestrială, timp în care planeta pare să se oprească, să schimbe direcția și să se miște înapoi pe cer –” pare” este cuvântul de referință, deoarece mișcarea retrogradă este o iluzie optică. Deși planeta nu se mișcă înapoi, așa pare să fie din perspectiva noastră de pe Pământ.

Dar nu subestima haosul unei iluzii optice!
Mercur retrograd, la fel ca oglinzile pentru distracție, poate fi o nenorocire completă. Rotirea aparentă înapoi a lui Mercur face ravagii în toate acele domenii ale vieții, deoarece Mercur guvernează atât de mult din realitatea noastră de zi cu zi… sau așa se pare!

 

Horoscop Alina Bădic. Cele cinci zodii care încep în forță luna mai. Astrele le-au pregătit surprize uriașe

Ce trebuie știut despre asta?
În timp ce Mercur retrograd poate părea haotic, este important să îți amintești că poți oricând să i-o iei înainte știind care aspecte ale vieții tale vor fi cele mai afectate de acest eveniment astrologic notoriu.

Mercur este în mișcare inversă în zodia Taurului din 21 aprilie până în 14 mai. Taurul (primul semn de Pământ al zodiacului), simbolizat de taur, este asociat cu lumea materială: obiecte, bani, alimente, ecologism și resurse de toate felurile (inclusiv, instituții financiare). Taurul este cunoscut și pentru încăpățânarea sa, ceea ce înseamnă că acest semn preferă să mențină sistemele în loc decât să le perturbe.

S-ar putea să fi observat o dorință de dublare a anumitor credințe și puncte de vedere atunci când Mercur a intrat pentru prima dată în acest semn pe 3 aprilie, adoptând o abordare „ori ca mine ori deloc” care se simte puțin… sufocantă? Sau poate chiar insuportabil? De exemplu, poate ai luat decizia arbitrară că nu vei face niciodată prima mișcare. Sau șeful tău nu te înțelege, așa că nu te vei deranja să dai explicații. Ascultă, a avea convingeri este grozav, dar în aceste vremuri, flexibilitatea este totul! Dar nu îți faceți griji, Mercur retrograd te va ajuta să te eliberezi – există întotdeauna o metodă pentru nebunie!

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.