Merkel avertizează: Orice ÎNCĂLCARE GRAVĂ a încetării focului va duce la noi SANCŢIUNI

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat miercuri Rusia că orice încălcare gravă a actualei încetări 'fragile' a focului în estul Ucrainei va determina Uniunea Europeană să impună noi sancțiuni contra Moscovei pentru sprijinirea separatiștilor, transmite Reuters, citată de Agerpres. 

04 mart. 2015, 16:46
Merkel avertizează: Orice ÎNCĂLCARE GRAVĂ a încetării focului va duce la noi SANCŢIUNI

”Până acum avem o încetare a focului fragilă, care trebuie să fie stabilizată. Dar dacă acordul de la Minsk este grav încălcat, liderii europeni și Comisia Europeană sunt gata să pregătească și să impună sancțiuni suplimentare”, a spus Merkel, într-o conferință de presă comună cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Președintele american Barack Obama a prelungit cu un an sancțiunile împotriva Rusiei, ca urmare a agravării conflictului din estul Ucrainei, a anunțat serviciul de presă al Casei Albe, potrivit Agerpres.

Citeşte şi CRIZA UCRAINA. Nouă întâlnire între Merkel, Putin, Poroşenko şi Hollande vineri la Berlin

Rusia ar putea plăti „un preț mult mai greu” dacă separatiștii din Donbas vor încerca să acapareze noi teritorii, se menționează într-un comunicat difuzat marți seara de administrația Obama, la finalul unei videoconferințe ce a avut loc între președintele SUA, premierul britanic David Cameron, șeful statului francez Francois Hollande, cancelarul german Angela Merkel, premierul italian Matteo Renzi și președintele Consiliului European, Donald Tusk.

Citeşte şi Opozantul rus Mihail Hodorkovski crede că actualul conflict din Ucraina va duce Rusia la PIEIRE

Liderii occidentali au pledat, de asemenea, ca toate părțile implicate în conflictul ucrainean să se abțină de la orice acte de ostilitate, să coopereze cu OSCE și să efectueze schimbul de prizonieri, în conformitate cu înțelegerile convenite în capitala belarusă la 12 februarie.