Merkel îl critică pe Trump pentru retragerea SUA din Acordul nuclear: Este o veste proastă

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a denunţat vehement, vineri, decizia preşedintelui Donald Trump de retragere a SUA din Acordul nuclear iranian, exprimând "preocupare" că, dacă "oricine face ce vrea", aceasta este o "veste proastă pentru întreaga lume".

11 mai 2018, 14:17

Decizia preşedintelui Donald Trump de retragere a Statelor Unite din Acordul nuclear „reprezintă o sursă puternică de preocupare şi de regret. Este vorba de subminarea încrederii în ordinea internaţională. Tratatul este departe de a fi perfect”, dar, cu toate acestea, retragerea unilaterală dintr-un acord aprobat de Consiliul de Securitate ONU „nu este corectă”, a declarat Angela Merkel vineri, potrivit publicaţiei Die Zeit.

Citeşte şi UE anunţă o reuniune marţi la Bruxelles între Iran, Franţa, Germania şi Marea Britanie privind acordul nuclear

„Angela Merkel a exprimat preocupare că multilateralismul este într-o criză reală”, notând că Donald Trump nu a renunţat doar la Acordul nuclear cu Iranul, ci şi la Tratatul climatic Paris şi la unele acorduri comerciale.

„Dacă oricine face ce vrea, aceasta este o veste proastă pentru întreaga lume”, a adăugat Merkel, oferind asigurări că ea va depune în continuare eforturi „pentru menţinerea parteneriatului transatlantic”.