Mersul de-a buşilea. Cum încurajezi copilaşul să se deplaseze astfel?

Mersul de-a buşilea este o etapă importantă în dezvoltarea fizică, psihică şi socială a oricărui copil. Iată câteva metode pentru a-ţi încuraja copilul să o ia "la fugă".

RomaniaTV.net
27 ian. 2015, 18:51
Mersul de-a buşilea. Cum încurajezi copilaşul să se deplaseze astfel?

De la vârsta de 7 luni, când micuţul este capabil să stea bine în funduleţ, fără sprijin, mersul de-a buşilea(mersul în patru labe) este o etapă firească. Iată cum îţi poţi ajuta copilul să pornească în explorarea mediului înconjurător, mergând de-a buşilea.

Citeşte şi Ce poate strica mersul copilului

5 metode prin care încurajezi mersul de-a buşilea

Aranjează-i jucăriile preferate la un metru distanţă de el şi încurajează-l să ajungă la ele.

Cumpără un cilindru gonflabil, aşază-l cu burtica pe el şi, ţinându-l de picioruşe, trage-l înainte şi înapoi. În loc de cilindru, poţi folosi o păturică făcută sul.

Cumpără-i jucării de tras/ împins (trenuleţ, maşinuţă, animale pe roţi), minge (de preferat, din material textil). Lasă-l mai mult timp pe jos, culcat pe burtică.

Dacă pe podea ai gresie, cumpără un covor gros şi înşiră-i acolo jucăriile. Când vezi că vrea să se ridice, împinge uşor cu palmele tale în tălpile lui, pentru suport.

Evită să foloseşti premergătorul. Oricât de tentant ar fi, acest mijloc de deplasare nu face decât să întârzie musculatura picioarelor.

Citeste mai multe despre Mersul de-a busilea pe mami.ro