Mersul pe jos nu te ajută să slăbești. Cori Grămescu spune că tot la porţii trebuie umblat

Vremea rece, cu vânt de pe timp de iarnă nu trebuie să fie un motiv pentru care să renunți la mersul nordic sau la mersul sportiv! Adaptează viteza și optează pentru un echipament complet, pentru a nu simți frigul, chiar dacă, spune Cori Grămescu, nu te ajută prea mult la slăbit.

24 ian. 2024, 21:08
Mersul pe jos nu te ajută să slăbești. Cori Grămescu spune că tot la porţii trebuie umblat

Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, a explicat de ce mersul pe jos nu te ajută să slăbești și ce trebuie să știi dacă vrei să dai jos kilogramele în plus.

Mergi pe jos în fiecare zi, dar simți că asta nu te ajută să slăbești? Ei bine, Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, confirmă că mersul pe jos nu este suficient pentru a da jos kilogramele în plus.

Într-o postare pe rețelele sociale, Cori Grămescu a  precizat că pentru a obține rezultate mult așteptate în procesul de slăbire, este esențială intensitatea exercițiilor fizice. Astfel, mersul poate fi o formă de efort, doar dacă pulsul este între 100-110.

Cum să slăbești 20 de kilograme în șase luni. Sfaturile nutriționistei Cori Grămescu

„Multe dintre clientele mele socotesc mersul pe jos la minute de sport . Iată ce trebuie să știi dacă vrei să slăbești:

1. În slăbire avem nevoie de INTENSITATE. Poți să te bazezi pe mers ca formă de efort cardio pentru slăbire doar dacă pulsul tău mediu de efort în timpul mersului este de 100-110. Altfel ar trebui să mergi ore în șir ca să mobilizezi grăsimea ca substrat energetic pentru mers.

2. Adaptarea corpului la efort cardio este foarte rapidă, asigură-te ca monitorizezi mereu pulsul pentru a rămâne în zona 2-3 de cardio, altfel riști să pierzi eficiența”, a precizat Cori Grămescu pe rețelele sociale.

„Nu uita ca mersul pe jos nu e sport și nu dezvoltă masa musculară”
De asemenea, Cori Grămescu atrage atenția asupra necesității de a avea încălțămintea adecvată atunci când mergi pe jos, pentru a preveni durerile de spate și de genunchi. Specialista susține că mersul pe jos nu dezvoltă masa musculară și recomandă antrenamentele cu greutăți pentru a o crește.

Cori Grămescu te învaţă să dai jos kilogramele luate de Sărbători. Cele mai frecvente greşeli pe care le fac femeile când vor să slăbească

„3. Dacă vrei să mergi pe jos fără dureri de genunchi și spate, asigură-te ca încălțările tale respectă tipul de pronație pe care o are talpa ta și este făcută pentru suprafața pe care mergi. Nu alege adidașii după culoare, ci după aceste caracteristici tehnice esențiale care te păzesc de dureri de glezne.

4. Nu uita ca mersul pe jos nu e sport și nu dezvoltă masa musculară. Ca să slăbești ai nevoie și de antrenamente cu greutăți care să îți mărească procentul de masă musculară.

5. Mersul pe jos, mersul pe stepper sau pe eliptică sunt toate același lucru din punctul de vedere al tipului de efort. La fel și bicicleta staționară, dacă nu participi la clase de spinning structurate în intervale de intensitate și doar pedalezi lejer”, a spus Cori Grămescu pe rețelele sociale.