MERSUL TRENURILOR 2016: Ce rute s-au schimbat şi cum obţii reduceri la biletele CFR

MERSUL TRENURILOR 2016: De curând, în România, a intrat în vigoare noul Mers al Trenurilor 2015-2016, care va fi valabil până la data de 10 decembrie 2016.

RomaniaTV.net
06 ian. 2016, 12:48
MERSUL TRENURILOR 2016: Ce rute s-au schimbat şi cum obţii reduceri la biletele CFR

MERSUL TRENURILOR 2016: „Oferta de transport feroviar de pasageri este adaptată cererii pieţei atât prin optimizarea orariilor şi a capacităţii de transport, cât şi prin asigurarea condiţiilor de confort pe categorii de trenuri, utilizându-se eficient resursele disponibile”, informează un comunicat al Companiei de căi ferate CFR Călători.

Zilnic, în România, se vor afla în circulaţie peste 1.200 de trenuri. Şi chiar din prima zi a noului an circulă aşa-numitele Trenuri ale Zăpezii spre şi dinspre cele mai căutate staţiuni montane pentru schi, cum sunt cele de pe Valea Prahovei, dar şi spre Vatra Dornei, Piatra Neamţ şi Petroşani – pentru staţiunile Straja şi 

În plus, prin oferta tarifară la Trenurile Zăpezii, în perioada 1 ianuarie – 29 februarie 2016, se acordă reduceri la bilete între 25% şi 56%. Totodată, în perioada sezonului estival vor circula Trenurile Soarelui care vor asigura legături din toată ţara către staţiunile de la Marea Neagră şi către Delta Dunării.

Zilnic se vor afla în circulaţie peste 1200 de trenuri, în funcție de perioada din an:
  • Trenurile Zăpezii vor circula spre şi dinspre cele mai căutate staţiuni montane pentru schi, cum sunt cele de pe Valea Prahovei, Vatra Dornei, Piatra Neamţ şi Petroşani (Staţiunile Straja şi Parâng). În plus, prin oferta tarifară Trenurile Zăpezii, în perioada 1 ianuarie – 29 februarie 2016, se vor acorda reduceri la bilete între 25% şi 56%.
  • Trenurile Soarelui vor asigura în perioada sezonului estival 2016 legături din toată țara către staţiunile de la Marea Neagră şi Delta Dunării.
CFR Călători acordă importante reduceri în funcţie de perioada de anticipaţie cu care este achiziţionat biletul. Reducerile pornesc de la 10% pentru o anticipaţie de 6 zile şi ajung până la 25% pentru anticipaţia de peste 21 de zile. Reducerea pentru cumpărarea cu anticipaţie se cumulează cu reducerea de 5% acordată pentru toate biletele cumpărate online.Pentru celelalte tipuri de reduceri şi pentru facilităţile de călătorie acordate prin acte normative: elevi, studenți, pensionari  etc, călătorii sunt rugaţi să consulte website-ul nostru, www.cfrcalatori.ro, secţiunea Tarife şi Oferte Naţionale.
 
Distribuția de bilete se asigură prin următoarele canale: online, staţii, agenţii, automate de vânzare și distribuitori autorizați cu care există parteneriate de vânzare bilete.
În anul 2016, CFR Călători va menţine în circulaţie trenurile pe rutele de pe care au ieşit operatorii feroviari privaţi: Golești – Câmpulung – Parcul Krețulescu, Alexandria – Zimnicea, Caracal – Corabia, Târgoviște – Pietroșița, Timișoara Nord – Jimbolia, Târgu Neamț – Pașcani, Sighișoara – Odorhei, Remetea Mică – Timişoara Nord, Curtea de Argeș – Pitești, Hunedoara – Simeria, Turnu Măgurele – Roșiori Nord şi Cugir – Șibot – Teiuş.