Mesaj controversat trimis de prefectura unui judeţ. Cum se vor desfăşura de fapt slujbele religioase pentru Paştele ortodox

Autorităţile au declarat că românii care vor să participe la slujba de Înviere. Însă declaraţiile sunt contrazise chiar de una dintre instituțiile care se subordonează Guvernului.

02 apr. 2021, 22:40
Mesaj controversat trimis de prefectura unui judeţ. Cum se vor desfăşura de fapt slujbele religioase pentru Paştele ortodox

Mesaj controversat trimis de prefectura unui judeţ. Prefectura Călărași îl contrazice pe premier și susține că ortodocșii vor avea și ei restricții în noaptea de Paști. Conform paginii de Facebook a prefecturii Călărași, în noaptea de sâmbătă spre duminică, între 2 și 3 mai, circulația va fi permisă până la ora 02:00.

Mesaj controversat trimis de prefectura unui judeţ. Cum se vor desfăşura de fapt slujbele religioase pentru Paştele ortodox

Vom vedea dacă prefectul de Călărași știe mai multe despre planul guvernului sau este o gafă de comunicare.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis să modifice restricţiile privind circulaţia persoanelor în contextul sărbătorilor.

Pentru participarea la slujbele religioase oficiate cu ocazia sărbătorii Pesah se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în data de 28.03.2021, în intervalul orar 20.00 – 22.00
Pentru participarea la slujbele religioase oficiate cu ocazia Paștelui Catolic, se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în perioada 03.04.2021 – 04.04.2021, în intervalul orar 20.00 – 02.00.

În acest an, creștinii sărbătoresc Paștele Ortodox, în 2 mai. Șeful DSU a declarat că în momentul de față autoritățile nu intenționează o măsură care i-ar împiedica pe români să participe la slujba de Înviere, însă vor avea loc discuții aplicate. Dr. Raed Arafat le dă speranțe credincioșilor înaintea ședinței cu reprezentanții Bisericilor. Guvernanții nu intenționează să interzică slujbele de Înviere, iar românii ar putea să meargă să ia Lumină cu anumite reguli.

Şi Andrei Baciu, vicepreşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare împotriva COVID-19, a anunţat că organizarea slujbei de Înviere va depinde în acest an de dinamica epidemiologică.

„Este o situație în dinamică. Mai este ceva timp până atunci. Vedem că dinamica epidemiologică are niște modificări în special în ultimele zile. O să vedem în funcție de contextul care va fi în perioada respectivă și, mai mult decât atât, ați văzut că orice fel de propuneri, orice fel de măsuri au fost analizate la o perioadă de 14 zile, lucru care s-a întâmplat încă de la începutul pandemiei. Nu poți să faci predicții epidemiologice pe o perioadă mult mai mare de timp pentru că lucrurile acestea sunt direct dependente de perioada de incubație care afectează și dinamica epidemiologică”, a spus Andrei Baciu în timpul conferinţei de presă.

Citeşte şi: Ce se întâmplă cu slujba de Înviere din acest an. Andrei Baciu: Este o situaţie în dinamică