Mesaj de la Departamentul de Stat de Ziua României: SUA sunt recunoscătoare pentru parteneriatul strategic de 20 de ani cu România

Secretarul american de Stat Rex Tillerson a transmis un mesaj de felicitări ţării noastre cu ocazia Zilei Naţionale a României.

01 dec. 2017, 13:50
Mesaj de la Departamentul de Stat de Ziua României: SUA sunt recunoscătoare pentru parteneriatul strategic de 20 de ani cu România

„În numele Guvernului Statelor Unite ale Americii, felicit poporul român cu ocazia celei de-a 99-a aniversări a României moderne.

Statele Unite sunt recunoscătoare pentru parteneriatul strategic de 20 de ani cu România şi pentru cooperarea în atingerea scopurilor comune de prosperitate, securitate şi democraţie. Salutăm lărgirea relaţiei comerciale bilaterale, care a adus creştere economică pentru ambele ţări şi care a strâns legăturile economice dintre ele.

De asemenea, Statele Unite salută România ca pe un aliat de bază, implicat în menţinerea securităţii regionale şi globale. Angajamentul României de a-şi respecta obligaţiile şi participarea sa continuă la efortul internaţional de menţinere a păcii şi stabilităţii în Afganistan şi Irak sunt demne de toată lauda.

Statele Unite se alătură tuturor românilor în sărbătorirea acestei zile istorice şi în reafirmarea libertăţilor democratice care au dus la formarea naţiunilor noastre”, se arată în mesajul secretarului american de stat, Rex Tillerson, postat pe site-ul Departamentului de Stat.