Andrei Baciu, după discuțile de la Departamentul de Stat american: ”O temă care trebuie gestionată cu atenție”

Andrei Baciu, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății, a participat vineri la discuțiile de la Departamentul de Stat american despre provocările actuale în ceea ce privește alegerile electorale care vor avea loc în acest an.

26 ian. 2024, 12:15
Andrei Baciu, după discuțile de la Departamentul de Stat american: ”O temă care trebuie gestionată cu atenție”

Andrei Baciu, după discuțile de la Departamentul de Stat american. Andrei Baciu a subliniat într-o postare pe pagina sa de Facebook că în 2024, peste 40% din populația planetei va vota la alegeri.

Citește și Andrei Baciu și-a dat demisia din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate

Andrei Baciu, după discuțile de la Departamentul de Stat american

Fostul secretar de stat în Ministerul Sănătății a afirmat că o temă care merită dezbătută și gestionată cu atenție, pentru un viitor în siguranță, este fake news și deep fake, toate acestea sunt instrumente care pot fragiliza democrația.

”O discuție foarte interesantă la Departamentul de Stat american despre provocările actuale, inclusiv cele din domeniul inteligenței artificiale, într-un context mai mult decât special: peste 40% din populația planetei va vota în 2024.

Economic vorbind, vorbim despre țările care dau mai bine de 40% din PIB-ul mondial.

Aceste alegeri care se desfășoară în mare parte în Statele Unite ale Americii, Europa, părți din Asia, America Centrală și de Sud vor influența și vor dicta viitorul geopolitic și economic pentru următorii ani.

Știm ca este un an crucial pentru România. Poate ne pare greu să credem, însă România este acum într-o poziție unică în care poate să aibă o voce la nivel internațional.

Sunt primele alegeri în care apare un nou actor: inteligența artificială, iar toate analizele arată că evoluția tehnologică aduce cu sine provocări noi în campaniile electorale, cu accent pe pericolul amplificării dezinformării.

Fake news și deep fake, toate acestea sunt instrumente care pot fragiliza democrația.

O temă care merită dezbătută și gestionată cu atenție, pentru un viitor în siguranță!

U.S. Department of State”, a scris Andrei Baciu pe Facebook.

Citește și Andrei Baciu a anunțat măsurile pe care trebuie să le știe toți românii: „S-a crescut accesul la testare în cabinetele medicilor de familie”. Ce se întâmplă cu școlile