Mesaj dur al protestatarilor din Piaţa Universităţii pentru premierul Ungureanu

Protestele din Piaţa Universităţii încep să se intensifice. Creşterea temperaturilor i-a scos din nou în stradă pe românii nemulţumiţi, iar câţiva dintre ei, între care şi lectorul universitar Claudiu Crăciun, au ajuns din nou în duba jandarmilor.

RomaniaTV.net
15 mart. 2012, 19:38
Mesaj dur al protestatarilor din Piaţa Universităţii pentru premierul Ungureanu

Lectorul universitar Claudiu Crăciun, unul dintre reprezentanţii protestatarilor din Piaţa Universităţii, a declarat, joi seară, la România TV, că el şi colegii săi de proteste refuză dialogul cu „un guvern ilegitim” şi cu orice alt politician.

Crăciun, care s-a făcut remarcat prin cuvântarea ţinută în calitate de reprezentant al Pieţei Universităţii în faţa parlamentarilor europeni de la Bruxelles, i-a îndemnat însă pe politicienii care sunt de acord chiar şi în parte cu ideile susţinute de protestatari să le susţină în mediul lor de lucru, în loc să încerce să intre în graţiile oamenilor nemulţumiţi.

Am refuzat şi refuzăm să discutăm cu un astfel de guvern ilegitim, care bagă pumnul în gura protestatarilor. Cererile noastre sunt fie persiflate, fie ignorate. Domnul Ungureanu să asculte cerinţele pieţei, să demită conducerea Jandarmeriei, să respecte Constituţia„, a spus Claudiu Crăciun.

„Piaţa Universităţii, spre deosebire de un serviciu secret, cu care domnul Ungureanu este mult prea familiarizat, nu este o organizaţie ierarhică, cu roluri şi reprezentanţi. Este un spirit. Nu poţi să-l încolonezi sau să-l inviţi la masă. Îl asculţi sau nu. Partidele de la guvernare, liderii politici, Traian Băsescu şi noul premier Ungureanu nu-l ascultă, dar nici celelalte partide nu o fac. Pentru că acest protest, care este cel mai lung din istoria democratică a României, este nevoie să se activeze germeni în sindicate, în patronate şi chiar în sistemul politic, unde sunt convins că sunt oameni dornici să se elibereze de presiuni. Piaţa Universităţii nu se va aşeza la masă cu niciun politician. Vocea ei se aude de aici şi de peste tot din ţară, unde cetăţenii protestează paşnic. Prezenţa lui Mihai Răzvan Ungureanu în Piaţa Universităţii ar fi un sacrilegiu. Noi nu vrem să pierdem vremea întâlnindu-ne cu politicieni. Prioritatea este să ne întâlnim unii cu alţii, aici, în Piaţa Universităţii, şi să spunem pe o singură voce că lucrurile nu merg bine în această societate. Politicienii sunt liberi şi ei să o facă în politică, cetăţenii în piaţă, patronii în patronate şi tot aşa”, a punctat Claudiu Crăciun.