Mesaj EMOŢIONANT transmis europenilor de către tatăl băieţelului de 3 ani care s-a înecat în Turcia VIDEO

Abdullah Kurdi, tatăl băieţelului de 3 ani găsit fără suflare pe ţărmul Turciei în timp ce încercau să traverseze Marea Mediterană, caz care a făcut înconjurul lumii, transmite europenilor, de sărbători, un mesaj în care cere compasiune şi înţelegere pentru milioanele de oameni care au avut de suferit în urma conflictelor din Siria.

28 dec. 2015, 17:11

Peste 4 milioane de oameni au avut de suferit în urma conflictelor din Siria şi mulţi au fost nevoiţi să plece în căutarea unui loc în care să nu mai trăiască înspăimântaţi. Din păcate, mulţi nu au mai reuşit să ajungă în viaţă pe ţărmul Europei, aşa cum s-a întâmplat şi cu Aylan Kurdi, baieţelul de doar 3 ani care s-a înecat în Turcia, potrivit Mediafax.

Acum, de sărbător, tatăl său, Abdullah Kurdi, a vrut să transmită un mesaj tuturor europenilor, prin care le cere să fie solidari cu refugiaţii.

Noi am plecat din Siria din cauza războiului, căci ne este teamă pentru copiii noştri, pentru onoarea noastră. Acolo au loc detonări, explozii, la care se adaugă cei din Statul Islamic. Am vrut să mergem cu un vas până în Grecia şi de acolo să ajungem în Germania sau Suedia„, povesteşte bărbatul sirian. Din păcate pentru el şi familia lui, la doar câteva minute după ce au pornit cu ambarcaţiunea din Turcia către Grecia, vasul, suprasolicitat din cauza numărului mare de pasageri, s-a scufundat.

Fiul meu Galeb, soţia mea Rehanna şi celălalt fiu al meu, Allan s-au înecat. Mă bucur doar că am reuşit să-i îngrop acasă”, a spus Abdullah.

Mesajul meu pentru toată lumea este să-şi deschidă uşa pentru sirieni. (…) În acest moment al anului vreau să vă rog să vă gândiţi la durerea părinţilor şi a copiilor ce caută pace şi linişte. Tot ce vă cer este puţină simpatie din partea voastră… Să sperăm că anul următor războiul din Siria va înceta şi pacea va reveni în acel loc„, a transmis Abdullah Kurdi.

CITEŞTE ŞI: Numărul migranţilor care au ajuns în 2015 în Europa se apropie de UN MILION de persoane