Mesaj inechivoc al SUA pentru România, când se decide viitorul gazelor din Marea Neagră: Nu sprinjiniţi gazoductul rusesc Nord Stream

Ambasada SUA la Bucureşti a publicat pe pagina de Facebook un mesaj în care li cere românilor să nu susţină construcţa gazoductului rusesc Nord Stream 2, prin care exporturile de gaze ruseşti spre Europa vor creşte, scrie Economica.net. 

RomaniaTV.net
24 iun. 2018, 12:11
Mesaj inechivoc al SUA pentru România, când se decide viitorul gazelor din Marea Neagră: Nu sprinjiniţi gazoductul rusesc Nord Stream

„Ştiaţi că gazoductul Nord Stream 2 ar spori abilitatea Rusiei de a-şi folosi resursele energetice pentru acţiuni de constrângere politică și influență malignă? Două treimi din gazul exportat de Rusia în Europa ar utiliza o singură rută, ocolind Ucraina şi devenind o ameninţare directă la adresa securităţii energetice a acesteia. SUA se opun construirii gazoductului Nord Stream 2 pentru că acesta subminează obiectivele de diversificare energetică a Europei”, a scris Ambasada SUA pe pagina de Facebook.

Mesajul este însoţit de o fotografie a Europei fărâmiţate, ataşată acestui articol, cu mesajul:”Nu sprijiniţi gazoductul Nord Stream 2″.

Acest mesaj al Ambasadei SUA survine în contextul în care săptămâna viitoare vor avea loc ultimele dezbateri pe marginea legii offshore, de care va depinde viitorul exploatărilor de gaze din Marea Neagră, în care este implicată şi cea mai mare companie petrolieră americană, ExxonMobil.

Gazele din Marea Neagră, dacă vor fi extrase, vor conduce la scăderea dependenţei unei părţi a Europei de Est de gazele ruseşti.