Mesaj Ro-Alert în toată ţara: Staţi în case!

Autorităţile din România au transmis un mesaj Ro-Alert prin care îi îndeamnă pe toţi cetăţenii să stea în case. 

RomaniaTV.net
21 mart. 2020, 15:41

„RESPECTAŢI recomandările pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus COVID-19, RĂMÂNEŢI în casă pe cât posibil! EVITAŢI contactul direct sau apropiat cu alte persoane! MENŢINEŢI distanţa de minimum 2 metri faţă de ceilalţi! NU ATINGEŢI suprafeţe pe care au pus mâna şi ale persoane! FERIŢI-VĂ de zonele  aglomerate! SPĂLAŢI-vă pe mâini cât mai des posibil! NU VĂ ATINGEŢI cu mâinile faţa, nasul, gura sau ochii! ASIGURAŢI-VĂ că regulile sunt respectate şi de vârstnici! Ei sunt cei mai expuşi îmbolnăvirii. INFORMAŢI-VĂ!”, a fost mesajul trimis de autorităţi trimis cetăţenilor prin aplicaţia RO-ALERT. 

Sâmbătă, 21 martie, autorităţile au anunţat că numărul persoanelor infectate cu coronavirus în România a ajuns la 367. Sunt 59 de noi cazuri de îmbolnăvire în ultimele 24 de ore. Persoanele noi infectate cu COVID-19 au vârste între 1 an și 74 de ani. La ATI, în acest moment, sunt internați 14 pacienți, din care 3 în stare gravă.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.207 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 55.198 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.915 de teste, din care 40 în unități medicale private.

Citeşte şi: CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. 367 cazuri înregistrate până sâmbătă, 21 martie. 59 de persoane infectate cu COVID-19, în ultimele 24 de ore

Ultima persoană confirmată pozitiv cu coronavirus şi aflată în stare gravă este pacientul de la Spitalul Universitar din Bucureşti. 

Citeşte şi: Pacient de la Spitalul Universitar, confirmat cu coronavirus. Bărbatul a stat în salon cu mai mulţi pacienţi

Creşte numărul românilor morţi după infectarea cu coronavirus în străinătate. Anunţ de ultima oră de la MAE