Incendiu puternic la un depozit de cauciucuri! Oamenii avertizaţi prin RO-Alert să rămână în case!

Pompierii din Vâlcea intervin, sâmbătă, la un incendiu care a izbucnit la un depozit de cauciucuri din Drăgăşani. Autorităţile au trimis mesaj RO-Alert pe o rază de 6 kilometri din cauza degajărilor mari de fum.

RomaniaTV.net
23 nov. 2019, 11:06
Incendiu puternic la un depozit de cauciucuri! Oamenii avertizaţi prin RO-Alert să rămână în case!

UPDATE: Pompierii militari vor interveni şi în cursul nopţii pentru stingerea incendiului izbucnit sâmbătă dimineaţa la un depozit de anvelope din Drăgăşani, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

Potrivit sursei citate, flăcările nu mai au intensitate, însă sunt în continuare focare, cantitatea de cauciuc depozitată în cele două anexe care s-au aprins fiind destul de mare.

„Urmează ca în cursul acestei seri (sâmbătă – n.r.) să fie stabilit numărul de cadre care vor rămâne să intervină peste noapte , pentru stingerea completă fiind necesară relocarea şi stingerea (acolo unde este necesar) unei cantităţi mari de cauciuc”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu.

Acesta a precizat că, pe timpul zilei, au intervenit aproximativ 40 de pompieri militari, atât de la Drăgăşani, cât şi de la Râmnicu Vâlcea, în zonă fiind trimise 6 autospeciale de stingere, un echipaj CBRN şi unul SMURD, plus încă trei autospeciale de comandă şi un utilaj al Comitetului local pentru Situaţii de Urgenţă din Drăgăşani.

Ştirea iniţială:

ISU Vâlcea a anunţat, sămbătă, că mai multe echipaje intervin la un incendiu care a izbucnit la un depozit de cauciucuri din Drăgăşani. Focul se manifestă la două anexe, cu mari degajări de fum.

Pompierii intervin cu mai multe autospeciale cu apă şi spumă, dar şi cu autospeciala CBRN. În sprijin a fost trimis şi un echipaj SMURD, dar nu au fost anunţate victime.

”S-a transmis mesaj RO-Alert pe o rază de 6 kilometri din cauza degajărilor mari de fum”, a transmis ISU Vâlcea.