Mesaj sfâșietor al fostului preot Daniel Balaș adresat copiilor care își urăsc părinții: „Cei care n-au avut noroc să crească într-o familie, ci la casa de copii sau abandonaţi prin gări, ce să mai zică?”

Într-un clip recent postat pe reţelele sociale, fostul preot Daniel Balaş face referire la deteriorarea relaţiilor dintre părinţi şi copii. Balaş îi critică pe aceia care se supără pe părinţi, ba, chiar ajung să-i urască, doar pentru că părinţii nu le-au dat tot ce le-au cerut sau le-au dat mai puţin decât le-au dat fraţilor lor.

05 feb. 2023, 14:33
Mesaj sfâșietor al fostului preot Daniel Balaș adresat copiilor care își urăsc părinții: „Cei care n-au avut noroc să crească într-o familie, ci la casa de copii sau abandonaţi prin gări, ce să mai zică?”

Daniel Balaş face o paralelă între generaţii: bunicii şi părinţii noştri erau obişnuiţi cu munca grea şi nu spuneau nu niciunei munci, pentru că era singura variantă pe care o aveau la dispoziţie ca să le pună ceva pe masă copiilor. Pe câtă vreme, cei din generaţia de azi îşi schimbă tot mai des joburile fiind în permanenţă în căutarea acelora unde se muneşte mai puţin.

Daniel Balaş, critici deosebit de dure la adresa copiilor care îşi urăsc părinţii

„Gândeşte-te doar atât. Maică-ta ţi-a dat oportunitatea să vezi lumina zilei, să iubeşti, să te bucuri, să trăieşti. Iartă-i doar pentru nopţile pe care nu le-au dormit când tu plângeai şi nu puteai să le spui ce ai, ce te doare, ce-ţi lipseşte. Iartă-i pentru clipele în care au crezut că mori când te înecai, când n-au ştiut ce să-ţi facă din cauza plânsului tău de la colici.Iartă-l pe taică-tu că până la 16 ani a tras să-ţi aducă o mâncărică pe masă. Poate nici el n-a avut de la tatăl lui nimic, dar s-a chinuit. N-a plâns, n-a venit la tine la pat să-ţi zică: ‘Fiule, n-am ce să-ţi aduc! Te duci tu la muncă, ai 10 ani’. A luat traista în băţ şi s-a dus să-ţi aducă de mâncare. Maică-ta la fel. Ţi-a preparat-o, ţi-a pus masa. Fii recunoscător pentru toate astea […]Citeşte şi Fostul preot Daniel Balaş spune totul despre demisie. Ce l-a făcut, de fapt, să renunţe la preoţie: „Mă scârbisem să pup mâini, cruciuliţe, linguriţe şi să pedepsesc oameni care beau lapte în post”Nu mai găseşti un bărbat care să spună: ‘Da, mă, mie mi-a plăcut să mă chinui. Bărbatul de astăzi sunt ca urmare a faptului că ai mei m-au lăsat să mă descurc de unul singur’. Toţi au aceeaşi poveste de viaţă, că au dormit pe stradă, că au plâns…Ce voiaţi să vă dea părinţii? V-au dat educaţie, v-au dat dragoste, grijă, atenţie. Ei ce-au primit de la părinţii lor? Coceni de porumb după ceafă. N-au primit nimic şi nu s-au mai văitat cât vă văitaţi voi. Acum aveţi maşină la scară şi vă e lene să vă duceţi până la primul market.Bunicii noştri se urcau în căruţă şi se duceau la 10-15 km după câteva bidoane de apă şi nu se mai văitau. Mamaia a trecut prin două războaie mondiale şi nu se mai văita. La 80 şi ceva de ani îşi lua săpăliga şi se ducea prin curte. ‘Lasă, mamă, că ne-a dat Dumnezeu pământ. Să-l săpăm!’ Cu leprele astea puturoase de azi nu ai nicio treabă.Îi rogi să se ducă la muncă şi ei nu vor. Că nu mi-a dat tata… Ce voiai să-ţi dea? Direct maşină, casă. După aia îi scoţi ochii că nu ţi-a dat şi elicopter. ‘Că nu pot să mai conduc maşina, că mi-e lene, e şi hidramată…’Hai, mă, să ne revenim şi să fim recunoscători pentru tot ce am primit de la părinţi. Pentru educaţie, pentru grijă, pentru timp, pentru dragoste, pentru iertare. Că le-am făcut atâtea şi ne-au iertat de atâtea ori. Eu nu înţeleg ce vreţi să primiţi de la părinţi: elicoptere, avioane, case, împărăţii, pământuri? Nu luaţi nimic cu voi.Toţi plecăm cu mâinile goale din această lume. Important e să plecăm cu ele curate.Nici ei n-au avut oportunitatea să primească nimic de la părinţii lor. Decât bătaie, mulţi dintre ei.Am prieteni care se plâng că au rate. Dar cine v-a pus să vă faceţi ratele alea? Ai bani, îţi iei. N-ai bani, nu-ţi iei. Ei făceau figuri că nu au nu ştiu ce Dacie cum apăruse atunci? Nu. Acum aveţi două-trei maşini şi sunteţi supăraţi că nu aveţi încă trei-patru supercaruri”,

spune Daniel Balaş pe reţelele sociale.

Dragostea şi recunoştinţa, cele mai importante valori

Fostul preot Daniel Balaş insistă pe faptul că Dumnezeu nu vrea decât recunoştinţă, iar atunci când omul Îi este recunoscător pentru toate câte i le-a dat, Dumnezeu îi va da şi mai mult.

Citeste si Fostul preot Daniel Balaş desfiinţează parastasele: „Doar fală şi mândrie, nu ajută decât la şmecherie”. Care sunt singurele două lucruri care ajută cu adevărat sufletele celor răposaţi

„Nemulţumitului i se cam ia darul şi cred că în scurt timp o să ni se ia darul libertăţii. Şi cred că ăsta e cel mai mare dar. O să ni se ia darul prieteniei. Degeaba ai tu vile cu piscină dacă nu ai doi-trei prieteni să-i suni.

O să ni se ia darul trăirii sau al traiului normal. S-ar putea să revenim la un trai în care ne uităm că nu avem ce pune pe masă. Aşa au fost mulţi dintre străbunicii noştri. Sau mâncau acelaşi fel de mâncare trei-patru zile. Acum ziceţi că aţi mâncat aceeaşi mâncare şi acum o săptămână. Se uită după reţete sofisticate. Mămăliga cu untură şi cu tochitură nu mai merge, e scârboasă.

Să ne dăm puţin cu reveneală, că dragostea şi recunoştinţa sunt cele mai importante. Doamne, mi-ai dat nişte părinţi, aşa cum au fost ei, aşa cum m-au crescut ei, alţii n-au avut oportunitatea să crească într-o familie, au crescut pe la casele de copii, prin gări, abandonaţi. Îţi dai seama cât au însemnat părinţii pentru tine atunci când nu îi mai ai.

Părinţii şi bunicii noştri au muncit şi la câmp, şi colo, şi colo, n-au zis nu nicăieri. De-asta am ajuns noi s-o ducem bine. Şi o ducem prea bine. Avem oportunitatea să plecăm prin ţări străine, avem atâtea oportunităţi şi tot nu ne e bine. Până într-o zi în care Dumnezeu o să zică nemulţumitului i se ia darul. Dumnezeu vrea recunoştinţă, atât. Mai departe, are El grijă de toate„, a răbufnit Daniel Balaş pe Facebook.