Mesaje de Sf. Nicolae: peste 800.000 de români îşi serbează onomastica

Peste 800.000 de români - peste 290.000 de femei şi aproape 520.000 de bărbaţi - poartă numele Sfântului Nicolae, serbându-şi, miercuri, onomastica. De asemenea, peste 22.000 de români cu numele de Nicolae, Nicoleta sau derivate ale acestora sunt născuţi în această zi.

RomaniaTV.net
06 dec. 2017, 05:10
Mesaje de Sf. Nicolae: peste 800.000 de români îşi serbează onomastica

Potrivit datelor Ministerului Afacerilor Interne (MAI), 809.233 de români poartă numele Sfântului Nicolae. Dintre aceştia, 290.205 sunt femei, iar 519.028 sunt bărbaţi.

De departe cele mai populare nume sunt Nicolae şi Nicoleta, însă există şi foarte multe derivate ale acestora, începând cu Niculina (peste 47.500 de românce) sau Neculai şi chiar Niky (10 femei) sau Nic ori Culae.

De asemenea, peste 22.000 de români îşi serbează miercuri atât onomastica, cât şi ziua de naştere. Astfel, 9.959 de femei şi 12.190 de bărbaţi născuţi în ziua de 6 decembrie au fost botezaţi după Sfântul Nicolae.

Ziua de 6 decembrie este ziua Sfântului Nicolae, unul dintre cei mai populari sfinţi ai creştinătăţii, considerat ocrotitorul copiilor, în special al celor săraci, dar şi al marinarilor, al brutarilor, al fetelor nemăritate şi al celor acuzaţi pe nedrept.

Biserica îl pomeneşte pe Sfântul Nicolae, arhiepiscopul Mirelor Lichiei, cinstit de toată creştinătatea, pentru că este sfântul iubirii. A fost un om de o foarte mare cultură teologică, o autoritate în domeniu şi un om cu un profil moral model. Din acest motiv, adesea este pus alături de apostoli.

Mesaje de Sfantul Nicolae

Cizmulițe lustruite li așteaptă la fereastra! Haide, fugi si ii deschide, vine bucuria noastră!

 Sper ca sărbătoarea Sfântului Nicolae sa fie semnalul unui nou început, sa ai parte de un drum presărat cu bucurii, împliniri, sănătate, fericire si mai ales… multa dragoste!

 Ziua de 6 Decembrie sa aducă tuturor romanilor multa sănătate si fericire si ca spiritul acestei zile sfinte sa nu fie uitat.

 Începând cu 6 decembrie, in perioada sărbătorilor de iarna oamenii sunt mai buni, mai frumoși, mai înțelepți si fac gesturi minunate fata de toți cei dragi. Fie ca aceasta perioada sa iți aducă si ție multe zâmbete frumoase de la oamenii din jurul tău si sa poți împărtăși tot ce ai tu mai bun cu ei.

 Înnoiește-ti sufletul tău bun, așa cum li știu eu si trăiește câteva momente de fericire si mulțumire, si uita-te in ghetuțe! Ai sa găsești un gând bun de la mine. Te sărut!

Sper ca sărbătoarea Sfântului Nicolae sa fie semnalul unui nou început, sa ai parte de un drum presărat cu bucurii, împliniri, sănătate, fericire si mai ales… multa dragoste!

 Un trandafir o floare si-o raza de soare sa-ti lumineze inima in aceasta zi deosebita. LA MULȚI ANI!