Mesaje de Sfântul Nicolae 2023! Cele mai frumoase urări pentru sărbătoriții zilei. Nu vei da greș

În fiecare an, pe data de 6 decembrie, de Sfântul Nicolae, peste 750.000 de români își serbează ziua onomastică. RomaniaTV.net a selectat mai multe mesaje pe care le puteţi trimite prin SMS sărbătoriților zilei.

05 dec. 2023, 23:52
Mesaje de Sfântul Nicolae 2023! Cele mai frumoase urări pentru sărbătoriții zilei. Nu vei da greș

Mesaje de Sfântul Nicolae 2023! Cele mai frumoase urări pentru sărbătoriții zilei. Trimiteţi aceste urări şi felicitări celor care îşi serbează onomastica de Sfântul Nicolae pentru a le face ziua mai bună. Cu siguranță îi veți impresiona.

Citește și Calendar ortodox 6 decembrie 2023. Cruce roşie, Sfântul Nicolae aduce dezlegare la peşte, ulei şi vin

Mesaje de Sfântul Nicolae 2023! Cele mai frumoase urări pentru sărbătoriții zilei

Nume de bărbați sărbătoriți de Sf. Nicolae:

  • Nicolae;
  • Niculai sau Neculai;
  • Nicuşor;
  • Niculae;
  • Nicu;
  • Nicolaie;
  • Niculaie;
  • Nicola.

Nume de femei sărbătorite de Sf. Nicolae:

  • Nicoleta;
  • Niculina sau Nicolina;
  • Niculiţa sau Neculiţa;
  • Nicole sau Nikole;
  • Nicola sau Nikola;
  • Neculina sau Necolina.

Ce semnifică numele Nicolae

Nicolae este un nume purtat de sute de mii de români, dar este popular și în multe state europene, sub forme precum Nikolaus, Nikolas, Nicolà, Niccolò, Niels, Níoclas, Néckel, Mykola, Mykolaj, Miklós, Mikuláš, Klaus.

Numele Nicolae provine din grecescul Nikolaos, nume grecesc însemnând „victoria oamenilor”. Numele a fost format prin alăturarea elementelor grecești „nike (victorie)” si „laos (oameni)”.

Numele Sfântului Nicolae este adesea asociat cu o persoană generoasă, altruistă, cu un bărbat darnic, puternic și curajos, înțelept și nepărtinitor.

 Mesaje și urări de Sfântul Nicolae

„Sper ca sărbătoarea Sfântului Nicolae sa fie semnalul unui nou început, sa ai parte de un drum presărat cu bucurii, împliniri, sănătate, fericire si mai ales… multa dragoste!”

„La Mulți Ani cu ocazia zilei de Sfântul Nicolae!”

„Fiecare pas pe care-l faci în viaţa ta, să-ţi fie călăuzit de Sf. Nicolae. La multi ani binecuvântaţi!”

„Ziua de 6 Decembrie să aducă tuturor românilor multă sănătate şi fericire şi ca spiritul acestei zile sfinte să nu fie uitat.”

„La mulți ani și mult noroc în această zi specială. Îți dorim să ți se îndeplinească toate dorințele. Sănătate și numai bucurii!”

„Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur și eu celor ce-ți doresc din adâncul sufletului numai bine. La mulți ani!”

„O zi specială pentru un om deosebit. La mulţi ani de ziua numelui tău!”

Mesaje de „La mulţi ani” de Sfântul Nicolae

„Cu ocazia zilei numelui tău, îţi urez un parcurs plin de succese şi împliniri! Fie ca Sfântul Niculae să-ţi aducă în viaţă tot ce îţi doreşti! La mulţi ani!”

„Sfântul Niculae să-ţi lumineze calea şi să-ţi aducă izbândă în toate! Să-ţi fie viaţa presărată cu clipe de fericire şi împliniri! La mulţi ani!”

„Cu ocazia zilei tale de nume, să ai parte de tot ce îţi doreşti! Să fii mereu înconjurat de bucurie şi să râzi cu inima deschisă! La mulţi ani, Nicule!”

„Sfântul Niculae să-ţi aducă în viaţă tot ce îţi doreşti! Să ai parte de momente de neuitat alături de cei dragi şi de bucurii fără sfârşit! La mulţi ani!”

„Cu ocazia zilei numelui tău, să-ţi fie inima plină de fericire! Să ai parte de sănătate, noroc şi prosperitate, dragostea să-ţi însoţească mereu paşii în viaţă! La mulţi ani, Nicoleta!”

„Fie ca Sfântul Niculae să-ţi ducă toate visele la îndeplinire! Să-ţi fie viaţa plină de realizări şi de zâmbete sincere! La mulţi ani!”

„Să fii mereu inspiraţie pentru cei din jurul tău și să strălucești în fiecare zi! Sfântul Niculae să-ţi aducă iubire şi armonie în suflet. La mulţi ani!”

„Sărbătoreşte de Sfântul Niculae cu entuziasm şi optimism, căci meriţi tot ce e mai bun! Să ai parte de zile minunate şi de momente magice alături de cei dragi! La mulţi ani!”

„De Sfântul Niculae, să-ţi fie inima plină de bucurie și iubire! Sănătatea, fericirea şi reuşitele să-ţi însoţească mereu calea! La mulţi ani!”

„Cu ocazia zilei numelui tău, îţi doresc să ai parte de toate lucrurile frumoase din lume! Sfântul Niculae să-ţi aducă numai zâmbete şi clipe de fericire. La mulţi ani!”

Mesaje haioase sau în versuri de Sfântul Nicolae

„Sper ca Moş Nicolae să-ţi umple ghetuţele cu tot ceea ce ţi-ai dorit”!

„Ho-Ho-HO! Să ai parte de bucurie-n casă! La mulţi ani, Nicolae!”

„Moş Nicolae m-a sunat, şi tocmai ce m-a anunţat că anul ăsta te-a sărit pe tine şi vine direct la mine!”

„Astăzi, de ziua ta, Moş Nicolae ţi-a adus o nuia…. păcat că nu ai fost cuminte! Multumeşte-te cu mine!”

„La mulți ani, Nicolae… în viață să te împiedici de un bolovan de NOROC, să calci într-o baltă de FERICIRE, să te stropești din cap până în picioare cu IUBIRE și să fii SĂNĂTOS!”

„Anul acesta Moş Nicolae nu ţi-a adus mai nimic… doar pe mine, un suflet rătăcit si singur, ce aşteaptă doar un semn pentru a arăta ce are mai bun şi cald.”

„Bună! Sunt Moş Nicolae! Ţi-ai pregătit bocancii? Vin la noapte să îţi las o duzină de nuiele!”

„Îți doresc ca de Sfântul Nicolae să ți se împlinească o parte din vise, celelalte să ți le împlinească Moș Crăciun!”

„Îți doresc o oră de liniște, o zi de pace, o săptămână de soare, un an de iubire, un veac de sănătate și un mileniu de bani. La Mulți Ani!”

„Hai noroc și voie bună,/ Să petrecem împreună,/

C-astăzi este o zi mare,/ Și-i motiv de sărbătoare./ La mulți ani, Nicolae!”

„Un gând bun și-o sărutare,/Azi, la ceas de aniversare,/Sfântul Nicolae să te ocrotească,Visele să ți se-mplinească!/ La mulți ani, Nicoleta!”

„Pe-o petală de lalea,/La Mulți Ani din partea mea,/Iar pe una de bujor,/Te iubesc și te ador!/La mulți ani, Nicolae/Nicoleta!”

Citește și Nicuşor Dan bagă buldozerul peste o biserică veche de 200 de ani, „Sfântul Nicolae Bărbătescu Vechi“