Mesaje de Ziua Îndrăgostiţilor 2023. Cele mai frumoase urări de Valentine’s Day

Primele mesaje scrise de Ziua Îndrăgostiţilor au început să apară în jurul anului 1400. Cel mai vechi mesaj scris de Sf. Valentin, care există încă, a fost o poezie scrisă în 1415 de Charles, duce de Orleans, soţiei sale, în timp ce era închis în Turnul Londrei, în urma capturării sale în bătălia de la Agincourt. În epoca modernă, Google a dedicat un logo special pentru Ziua Îndrăgostiţilor 2023.

14 feb. 2023, 00:24
Mesaje de Ziua Îndrăgostiţilor 2023. Cele mai frumoase urări de Valentine’s Day

Cei care sărbătoresc Ziua Îndrăgostiţilor în 2023 îi pot surprinde pe cei dragi nu doar cu cadouri alese atent. Mesajele de Valentine’s Day pot fi un preambul pentru o seară romantică. Şi Google a realizat un logo romnatic de Ziua Îndrăgostiţilor 2023.

Mesaje de Ziua Îndrăgostiţilor 2023 pentru iubită

Să nu crezi că poţi stabili cursul iubirii, dacă te consideră vrednic, îţi va îndrepta ea cursul!

Oricât de speciale ar fi cuvintele nici măcar nu pot să înceapă să-ţi spună despre toată dragostea pe care ţi-o port în suflet.

Iubita mea, te felicit de Ziua Îndrăgostiților! Vreau să-ți mulțumesc că ai apărut în viața mea. Fără tine, nu aș zâmbi așa, nu m-aș trezi dimineața cu o dispoziție atât de bună, nu aș simți atâta căldură și grijă. Un Valentine’s Day fericit!

Valentine’s Day 2023. Cele mai frumoase mesaje cu care îți poți „da pe spate” partenerul de Ziua Îndrăgostiților
Cineva mi-a spus că ziua are 24 ore, că o oră are 60 min, că un minut are 60 secunde, dar nimeni nu mi-a spus că o secundă fără tine e o eternitate.

Tu ai făcut culorile mai vii, frumuseţea mai pură, plăcerea mai intensă. Cu ocazia Valentine’s Day îţi reamintesc: te iubesc mai mult decât iubesc viaţa, minunea vieţii mele!

De Sfântul Valentin vreau să-ţi spun că iubesc motivele pe care mi le dai în fiecare zi pentru a te iubi: zâmbetul tău, ochii tăi, bunătatea ta, atenţiile pe care mi le faci şi modul în care îmi înseninezi viaţa.

Mesaje de Ziua Îndrăgostiţilor 2023 pentru iubit

Tu mă faci să râd, tu mă faci să plâng, tu mă faci să simt că trăiesc. Tu mă faci să iubesc!

Zile în șir m-am tot gândit ce cuvânt ar fi mai potrivit să-ți spun. Ca o dulce amețeală mă cuprinde atunci când mă gândesc la tine. Și acum mă pierd. Nu vreau, nu pot să mai gândesc. Pur și simplu te iubesc și alte cuvinte nu găsesc.

Iubesc 3 lucruri! Soarele, luna şi pe tine! Soarele pentru zi, luna pentru noapte și pe tine pentru totdeauna!

Te iubesc nu numai pentru ceea ce esti, ci pentru ceea ce sunt eu cand sunt langa tine.

Pentru cea mai importanta persoana din viata mea, pentru tine, toata dragostea din lume… esti raza de soare din viata mea, esti lumina din intunericul vietii mele… Te iubesc… ​

Undeva,cineva se gandeste la zambetul tau si se bucura de prezenta ta in viata sa.Asa ca atunci cand esti singura, adu-ti aminte ca cineva,undeva,se gandeste la tine!

Tot ce pot sa iti ofer de ziua indragostitilor este si va fii inima mea.

Mesaje de Ziua Îndrăgostiţilor 2023 pentru soție

Nu știu ce s-ar întâmpla cu mine dacă tu nu ai exista întotdeauna îmi înveselești ziua și ma faci să simt că trăiesc cu adevărat. Tu ești steaua mea călăuzitoare care îmi păzește nopțile. Nu pot decât să te iubesc foarte mult și tu ești totul pentru mine!

Citește și: Horoscop 14 februarie 2023. Ce zodii vor simţi fiorii dragostei de Valentine’s Day

Aștept o rază să-mi pătrundă în suflet, să ma lumineze și să-mi spună „te iubesc!” Iar acea rază să fie vocea ta ce ma trezește de dimineața!

Nu caut astăzi declaraţii de dragoste, ele se citesc în tot ce faci când eşti cu mine. Cu multă dragoste.

Te iubesc îţi spun într-o secundă, dar ca să-ţi demonstrez îmi trebuie toată viaţa!

Pentru mine iubirea este singurul motiv pentru care mi-aş dori să traiesc o mie de ani. Vreau ca tot ceea ce îți dorești să devină întotdeauna realitate. Până la urmă, pentru mine ești mai mult decât viață, ești iubirea pe care nimic nu o va umbri. De Valentine’s Day, îmi doresc un singur lucru: ca sentimentele noastre să devină și mai puternice. Te iubesc!

Oricat de speciale ar fi cuvintele,nici macar nu pot sa inceapa sa-ti spuna despre toata dragostea pe care ti-o port in suflet.

Mesaje de Ziua Îndrăgostiţilor 2023  pentru soț

Când toți îmi spuneau că Fat-Frumos este un vis, că trebuie să încetez a mă gândi la asta, eu am continuat să sper. Nu am greșit, pentru ca te-am întâlnit pe tine. Ești dovada că pot sa am lângă mine tot ceea ce o femeie își dorește.

Iubitule, te iubesc mai sus de sus și mai departe de departe, te iubesc în toate formele posibile, în toate sensurile și sub toate stelele universului.

Tu ești acela care m-a învățat să iubesc cu adevărat. Îti mulțumesc că exiști tu, soarele meu iubitor, blând, atent, grijuliu.

Dacă îmi dai şansa de a-ţi demonstra că suntem suflete pereche, îmi voi petrece fiecare zi din viaţă sărbătorind Ziua Îndrăgostiţilor cu tine.

Iubitule, felicitări de Valentine’s Day! Îmi doresc ca dragostea noastră să devină mai puternică și în relația noastră, să existe întotdeauna un loc al pasiunii. Îmi doresc ca basmul primei noastre întâlniri să trăiască întotdeauna în inimile noastre.

 

Ziua Îndrăgostiţilor 2023 versus Dragobete. Semnificații, tradiție și modernism.

Februarie înseamnă Valentine’s Day sau Ziua Îndrăgostiților, după modelul occidental și Dragobetele, potrivit tradiției autohtone. Ziua Îndrăgostiților sau Ziua Sfântului Valentin, cum i se mai spune, este sărbătorită, în fiecare an, la data de 14 februarie. Ea onorează istoric vorbind unul sau chiar doi martiri creștini timpurii, numiți Sfântul Valentin. Ulterior, această zi a devenit o sărbătoare culturală, religioasă, dar și comercială, dedicată romantismului și iubirii, în multe regiuni ale lumii.

Ziua a fost asociată cu dragostea romantică în secolele al XIV-lea și al XV-lea, când noțiunile de dragoste de curte au înflorit, aparent prin asociere cu „păsările iubirii” de la începutul primăverii.

În Anglia secolului al XVIII-lea, ziua s-a transformat într-o ocazie în care cuplurile își exprimau dragostea unul față de celălalt prin oferirea de flori, dulciuri și trimiterea de felicitări (cunoscute sub numele de „valentine”).

Simbolurile de Ziua Îndrăgostiților care sunt folosite astăzi includ conturul în formă de inimă, porumbei și figura lui Cupidon înaripat.

Începând cu secolul al XIX-lea, felicitările de Sfântul Valentin scrise de mână au făcut loc felicitărilor produse în masă. În Italia, cheile de Sfântul Valentin sunt oferite îndrăgostiților „ca simbol romantic și ca o invitație de a descuia inima celui care le dăruiește”.

Ziua Sfântului Valentin nu este o sărbătoare oficială și zi liberă în nicio țară, cu toate acestea oamenii își dăruiesc inimioare dulci sau scrise, produse hand-made, toate în formă de inimioare sau îngerași Cupidon.

Și România a împrumutat această sărbătoare din Occident, deși avem și noi Dragobetele nostru. Prețurile la inimile hand made, așezate pe tarabele care își așteaptă cumpărătorii, pornesc de la 60 și ajung până la o sută de lei. O astfel de creație necesită multă migală, iar costul materialelor și în acest caz a crescut simțitor, în ultima perioadă, ne-a spus Elena Avram, creatoare de cadouri confecționate manual, înregistrată cu activitate de mic întreprinzător, la Iași.

Dragobetele se sărbătorește la data de 24 februarie. Nicolae Constantinescu, etnolog, a afirmat că nu există atestări documentare ale acestei sărbători decât în secolul al XIX-lea. Specialistul etnolog a spus că din punct de vedere etimologic, cuvântul provine din derivarea cuvântului „drag-dragul”(cu temă slavă), adăugând că „nu putem ști sigur, pentru că în domeniul etimologiei ești tot timpul pe nisipuri mișcătoare”. Lingvistul Lazăr Șăineanu vede analogia cu „dragu-bete”, sufixul „-bete”, varianta  fiind folosită în zonele din Oltenia, semnificând „adunare, mulțime”.

Dragobetele este identificat cu micul Cupidon, zeul dragostei în mitologia romană, și cu Eros, zeul iubirii în mitologia greacă. Printre altele, Dragobetele mai este întâlnit și sub denumirea de „Dragomir”, un cioban care o însoțește pe Baba Dochia în călătoriile prin munți, dar reprezintă de asemenea și o figură pozitivă, simbol al primăverii.

Diferențe și asemănări

Diferența o face timpul. Asemănarea și într-un caz și în altul este iubirea. Dacă până mai ieri sărbătoarea făcea referire la dragostea romantică, acum, în  limbaj spiritual, oricum i-am spune, Sfântul Valentin sau Dragobete, oameni sărbătoresc iubirea la modul general.

Lidia Popa, specialist în psihologie spirituală, ne-a spus că iubirea este infinită în Univers și tot ceea ce trăim azi cu durere pe Pământ este din cauza neiubirii și neiertării, în principal.

Pandemia a îndepărtat oamenii de teama îmbolnăvirii, reacție firească umană, dar războiul inuman și cutremurul teribil din Turcia și Siria vine să echilibreze energia planetară, prin faptul că oamenii își ajută semenii, prin compasiune, iubire și o mână de ajutor oferită exact la timpul potrivit. Pentru ca viața să meargă mai departe pe Pământ este nevoie de un singur condiment: iubire. Iar sărbătoarea iubirii din luna februarie se potrivește ca o mănușă pentru a trăi în pace și armonie pe frumoasa și unica planetă Pământ.

Și ca un fapt divers și interesant, până și inimioarele de ciocolată din America au fost pregătite în acest an cu noi mesaje. Iar acestea sunt deosebit de simpatice, în ton cu vremurile pe care le trăiesc tinerii și adolescenții de azi. De la “Call Me” la “Fax Me” apoi “Page Me” a devenit “Email Me” și s-a ajuns acum la “Text Me” sau ”Tweet me”.

Totodată, au apărut fraze noi precum “Big Dog”, “Love Birds” și “Cat Love”, o aluzie la toți oamenii care au dobândit animale de companie în timpul pandemiei, se arată într-un reportaj New York Times.