Mesaje false în numele ANAF. Nu deschideţi linkurile din aceste emailuri şi nu trimiteţi bani în conturile indicate!

Noi atacuri cibernetice. Mai mulţi români au primit zilele acestea e-mail-uri cu mesaje false transmise în numele ANAF. Conducerea instituţiei avertizează controbuabilii să nu furnizeze niciun fel de date şi să raporteze e-mailurile ca spam.

20 iul. 2022, 15:47
Mesaje false în numele ANAF. Nu deschideţi linkurile din aceste emailuri şi nu trimiteţi bani în conturile indicate!

ANAF atenționează, la nici o lună de la precedentele emailuri ale unor infractori cibernetici, cu privire la mesaje false transmise în numele instituției, prin care contribuabilii sunt anunțați că au de plătit ”impozite către sistemul bugetar din România”.

Citeşte şi: Angajări ANAF 2022. 60% dintre posturile scoase la concurs au fost ocupate, peste 40% dintre candidaţi au luat note sub 5,5 la proba scrisă

„Pentru siguranța dumneavoastră, vă sfătuim să nu deschideți aceste e-mail-uri, iar, dacă au fost deschise, să nu accesați documentele anexate sau link-urile din conținut. Și, în niciun caz, să nu transmiteți bani către conturile menționate!”, avertizează conducerea ANAF.

Citeşte şi: ANAF vrea mai mulţi inspectori care să-i verifice pe români dacă au plătit taxele la stat

Instituţia aminteşte tuturor contribuabililor că ANAF a dezvoltat și pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, serviciul Spațiul Privat Virtual, pentru o comunicare securizată cu instituția.