Angajări ANAF 2022. 60% dintre posturile scoase la concurs au fost ocupate, peste 40% dintre candidaţi au luat note sub 5,5 la proba scrisă

Rezultatele obţinute de candidaţii care au aplicat pentru unul din joburile scoase la concurs de ANAF sunt devastatoare. Peste 40% dintre noii angajaţi au luat note sub 5,5 la proba scrisă.

20 iul. 2022, 13:05
Angajări ANAF 2022. 60% dintre posturile scoase la concurs au fost ocupate, peste 40% dintre candidaţi au luat note sub 5,5 la proba scrisă

Angajări ANAF 2022. Peste 200 de locuri de muncă au fost scoase la concurs de Fisc, 79 în aparatul central şi 130 la regionala Bucureşti. Dintre acestea, doar 60% au fost ocupate.

Angajări ANAF 2022. Rezultatele concursului sunt devastatoare

Citeşte şi Șeful ANAF își tine banii economisiți în casă, “la sertar”?! De ce nu are încredere în bănci? “În fiecare an am pus undeva la vreo 20-25 de mii de lei!”

Din cele 79 de joburi scoase la concurs în aparatul central, doar 46 au fost ocupate, în timp ce datele disponibile relevă că la DGRFP Bucureşti au fost ocupate numai 75 de posturi.

De asemenea, peste 40% dintre noii angajaţi au luat note de sub 5,5 la proba scrisă, 20% având fix nota 5 de care aveau nevoie pentru a trece mai departe la interviu.

În timp ce multe dintre notele celor admişi sunt destul de mici la proba scrisă, sunt totuşi şi note mari, chiar şi de 9,5 (95 de puncte din 100), arată datele analizate de Profit.ro.

Pentru a promova proba scrisă şi a ajunge la interviu, un candidat trebuia să obţină cel puţin 50 de puncte din 100. De asemenea, pentru a nu fi automat exclus din cursa pentru postul respectiv, trebuie să aibă şi la interviu cel puţin 50 de puncte.

Reamintim că Guvernul a decis recent suspendarea angajărilor în sistemul public de la 1 iulie și până la final de an. În contextul suspendării angajărilor la stat, unele instituții, printre care și ANAF, au inițiat concursuri înainte de acest termen, urmând ca acestea să se încheie, în anumite cazuri, după data de 1 iulie (cum este cazul DGAMC).

De asemenea, deși angajările sunt suspendate, acestea mai pot avea loc în cazuri excepționale, cu acordul Guvernului, cum este planul anunțat pentru Autoritatea Vamală Română.

Citeşte şi Peste jumătate de milion de români au venituri nedeclarate. ANAF a intensificat controalele