Mesaje false trimise în numele ANAF! Sunt vizați toți contribuabilii români

17 11. 2022, 10:44

Agenţia  Naţională  de  Administrare  Fiscală îi atenţionează pe români cu privire la o nouă campanie de mesaje false, transmise în numele instituţiei, prin care contribuabilii sunt informați despre ”discrepanțe în evidența fiscală”.

Mesajele fale conțin un document anexat, care sub nicio formă nu trebuie deschis.

Escrocii cibernetici trimit notificări contribuabililor români și pretind că acestea sunt din partea Fiscului.

Oamenii sunt sfătuiţi să nu acceseze aceste mesaje false şi în niciun caz să nu trimită bani în conturile menţionate în mesaje.

Citiți și: Mesaje false în numele ANAF. Cum sunt jefuiţi, mai nou, românii

”ANAF atenționează asupra unei noi campanii de mesaje false, transmise în numele instituției, prin care contribuabilii sunt informați despre ”discrepanțe în evidența fiscală”. Mesajului îi este anexat un document, ”evidența fiscală”, pe care vă sfătuim să nu îl deschideți!”, transmit reprezentanții Fiscului.

Reiterăm următoarele:
-nu deschideți aceste emailuri și
-nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut;
– nu transmiteți bani către conturile menționate!

Serviciul Spațiul Privat Virtual, pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, a fost creat și
dezvoltat pentru o comunicare securizată cu instituția.

De asemenea, contribuabilii pot obține informații fiscale cu caracter general la CALL CENTER ANAF 0314039160, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanții ANAF.

Așadar, românii care primesc astfel de emailuri nu trebuie să acceseze documentele anexate sau linkurile din conţinut.

Controalele fiscale în 2023. Anunțul făcut de șeful ANAF

Președintele ANAF, Lucian Heiuș, a anunțat în luna octombrie cine sunt contribuabilii vizați de ANAF în 2023. Printre aceștia se numără contribuabilii care au beneficiat de diverse forme de ajutor din partea statului.

Inspecțiile fiscale pe anul 2023  îi vizează pe  contribuabilii care au beneficiat de diverse forme de ajutor din partea statului. De asemenea,  inspecțiile se vor mai concentra și pe TVA precum,  şi pe industriile cu creştere economică, nereflectată în volumul de taxe declara.

„În 2023, inspecţiile fiscale se vor concentra pe TVA, tranzacţiile pe persoane afiliate, contribuabilii care au beneficiat de diverse forme de servicii din partea statului, dar şi în industriile cu creştere economică în ultima perioadă, creştere care nu s-a reflectat şi în volumul de taxe declarate”, a anunțat Lucian Heiuş la Antena 3 CNN.
Citiți și: Lucian Heiuș, despre controalele fiscale în 2023. Cine sunt contribuabilii vizați de ANAF