Lucian Heiuș, despre controalele fiscale în 2023. Cine sunt contribuabilii vizați de ANAF

Președintele ANAF, Lucian Heiuș, a anunțat astăzi cine sunt contribuabilii vizați de ANAF în 2023. Printre aceștia se numără contribuabilii care au beneficiat de diverse forme de ajutor din partea statului.

18 oct. 2022, 14:57
Lucian Heiuș, despre controalele fiscale în 2023. Cine sunt contribuabilii vizați de ANAF

Președintele ANAF, Lucian Heiuș, a anunțat astăzi cine sunt contribuabilii vizați de ANAF în 2023. Inspecțiile fiscale pe anul 2023  îi vizează pe  contribuabilii care au beneficiat de diverse forme de ajutor din partea statului. De asemenea,  inspecțiile se vor mai concentra și pe TVA precum,  şi pe industriile cu creştere economică, nereflectată în volumul de taxe declara.

„În 2023, inspecţiile fiscale se vor concentra pe TVA, tranzacţiile pe persoane afiliate, contribuabilii care au beneficiat de diverse forme de servicii din partea statului, dar şi în industriile cu creştere economică în ultima perioadă, creştere care nu s-a reflectat şi în volumul de taxe declarate”, a spus Heiuş la antena 3.

De asemenea, Lucian Heiuș a mai afirmat că procesul de reformă, implementarea planurilor de eficientizare a activităţii şi, nu în ultimul rând, colaborarea eficientă pe plan internaţional şi deschiderea către bunele practici adoptate de către alte state continuă.

„Conform strategiei ANAF, eficienţa colectării se va realiza prin sprijinirea conformării, în special, precum şi din combaterea evaziunii fiscale la declarare şi plata impozitelor şi taxelor”,  a mai precizat acesta.

Lucian Heiuș a mai vorbit și de obiectivele strategice ale ANAF care au ca scop  digitalizarea şi gestionarea eficientă a resurselor umane.

„La rândul lor, obiectivele strategice pentru perioada 2021 – 2024 vor contribui la creşterea accelerată a veniturilor colectate de ANAF şi la combaterea eficientă a evaziunii fiscale”, a mai spus acesta.

CITEȘTE ȘI: ANAF ia la control conturile de Facebook și Instagram ale românilor. Lucian Heiuş: „128 de persoane sunt acum în verificare”

CITEȘTE ȘI: Bursucu este şocat de moartea lui Nosfe. Mesajul postat pe Instagram: „Nu cred că trebuie să spun asta”