Mesaje prin Ro Alert din cauza urşilor

Cinci apeluri care anunţau prezenţa unor urşi în localităţile Băile Tuşnad şi Mihăileni au fost primite, la sfârşitul săptămânii, la numărul de urgenţă 112, iar de la începutul anului au fost înregistrate 156 de astfel de sesizări, a anunţat, luni, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, relatează Agerpres.

RomaniaTV.net
17 aug. 2020, 06:18
Mesaje prin Ro Alert din cauza urşilor

În weekendul care a trecut, în două cazuri urşii nu au fost găsiţi de către echipajele de jandarmerie trimise în localitatea Băile Tuşnad, în timp ce în alte două cazuri, semnalate sâmbătă şi duminică în satul Mihăileni, comuna Şimoneşti, acestea s-au confirmat, iar jandarmii au intervenit pentru alungarea animalelor.

De asemenea, tot în weekend a fost găsit şi un urs mort, în apropierea minelor Lueta. La faţa locului a fost trimis un echipaj de jandarmerie pentru a asigura zona şi pentru a permite echipajelor specializate să intervină.

Incendiu în apropiere de Capitală. Sunt degajări mari de fum şi miros înţepător. Mesaj Ro-ALERT, emis

Reprezentanţii IJJ Harghita au precizat că, de la începutul anului şi până în prezent, au fost înregistrate, la nivelul dispeceratului instituţiei, un număr de 156 de apeluri prin care au fost semnalat prezenţe ale urşilor, cele mai multe fiind înregistrate în luna iunie, respectiv 73 de apeluri.

De la începutul lunii şi până în prezent s-au primit 12 apeluri.

Ca zonă de răspândire a acestora, cele mai multe au fost în apropierea localităţilor Băile Tuşnad şi Voşlăbeni, dar s-au înregistrat solicitări şi în zona localităţilor Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Izvoru Mureşului, Păuleni-Ciuc, Suseni, Sânmartin, Poloniţa, Sub Cetate, Dealu, Şimoneşti, Lueta, dar şi la Lacul Sfânta Ana.

Jandarmii le reamintesc oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.


loading...