Mesaje Ro Alert în toiul nopţii. Precizări de la ISU Timiş după ce s-a creat panică

ISU Timiș a reacționat după ce pe tot parcursul nopții au fost emise mesaje de avertizare. 

RomaniaTV.net
27 oct. 2020, 09:09
Mesaje Ro Alert în toiul nopţii. Precizări de la ISU Timiş după ce s-a creat panică

Cei de la ISU spun că la mijloc a fost vorba de o eroare și că mesajele ar fi trebuit să fie transmise în alt interval orar. Însă, practica e prezentă și în alte județe, precum ar fi Alba, unde locuitorii primesc aceleași mesaje și în toiul nopții, așa că fie și acolo există erori de sistem, fie pratica e folosită ca metodă de tortură psihică.

„Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public cu privire la mesajele transmise prin sistemul RoAlert la nivelul județului Timiș, facem următoarele precizări:

În data de 26 octombrie 2020, în urma unei analize a situației privind rata îmbolnăvirii cu noul coronavirus la nivelul județului Timiș, la propunerea inspectorului șef, prefectul județului Timiș a aprobat hotărârea de a se transmite un mesaj de informare publică cu ajutorul sistemului RoAlert.

Mesajele RO-ALERT au înroşit iar tefefoanele. Pericol mare de infectare cu Covid 

Scopul mesajului a fost de anunța cetățenii județului Timiș, dar și pe cei care tranzitează județul, că rata de infectare cu COVID 19 la nivelul județului Timiș a depășit 3 la 1000 de locuitori.

A fost stabilit ca mesajul să fie transmis în intervalul orar 16:00-20:00. Însă, dintr-o eroare, personalul din cadrul dispeceratului a introdus o perioadă mai mare de transmitere a mesajului.

Având în vedere această eroare, s-a luat legătura de urgență cu dispeceratul IGSU pentru a remedia problema în cel mai scurt timp.

Dorim să ne cerem scuze de la cetățenii județului nostru pentru disconfortul creat și să îi asigurăm că vom luat toate măsurile necesare ca astfel de greșeli să fie evitate pe viitor”..