Mesajele care dispar după 24 de ore, noua funcţie a Twitterului

Twitter lansează mesajele care dispar după 24 de ore. Cei care folosesc reţeaua de socializare vor putea posta, de-acum înainte, așa-numitele “fleets”. Spre deosebire de bine-cunoscutele ”tweets”, noile mesaje dispar automat după 24 de ore.

19 nov. 2020, 01:17
Mesajele care dispar după 24 de ore, noua funcţie a Twitterului
mesajele care dispar după 24 de ore retele sociale

Twitter a testat deja noua funcţie în câteva țări, printre care Brazilia, Italia, India și Coreea de Sud, iar feedback-ul primit a fost unul pozitiv.

Mesajele care dispar după 24 de ore nu pun presiune pe utilizatori, aşa cum o fac tweets-urile

Reprezentanţii reţelei explică necesitatea dezvoltării acestei funcţii noi prin aceea că userii susţin că resimt o presiune mare atunci când postează mesaje clasice, permanente. Presiunea este determinată de dorinţa de a strânge cât mai multe like-uri și redistribuiri. Pentru că dispar după o zi, noile mesaje numite ”fleets” îi vor face pe useri să se simtă mai relaxați când postează, sunt de părere cei de la Twitter.

Citeste si Semnificaţia emoticoanelor. Cele mai folosite emoji pe Facebook, Whatsapp sau Twitter

Limitele “fleets”-urilor

Totuşi, se pare că mai există lucruri de îmbunătăţit la aceste mesaje efemere. Spre exemplu, cei care le postează îi pot eticheta și pe cei care îi blocaseră.

Aceste mesaje care dispar pot conține text, fotografii sau video-uri.

Twitter a lansat la începutul anului posibilitatea de a posta mesaje audio preînregistrate și lucrează la o opțiune de ”live audio”.

Cum funcţionează Twitterul

Twitter este o reţea socială prin care poţi trimite update-uri şi mesaje rapide despre activităţile tale cunoscuţilor, având posibilitatea unui feedback rapid din partea acestora. Trebuie menţionat că Twitter are două caracteristici importante: este o reţea gratuită şi are o limitare de 140 de caractere pentru fiecare mesaj transmis.

Twitter a angajat un nou director pentru securitate, un hacker celebru

Twitter a angajat în funcţia de director pentru securitate un hacker celebru, Peiter Zatko, cunoscut sub numele „Mudge”. Peiter Zatko se ocupa de probleme pornind de la deficienţele de inginerie şi până la dezinformare, informează Reuters. Celebrul hackerul a afirmat într-un interviu reecent că va evalua ”securitatea informaţiilor, integritatea site-ului, securitatea fizică, integritatea platformei şi ingineria”.