Mesajele de pe Facebook și WhatsApp sunt citite de mii de angajați ai companiilor! Cum au fost mințiți utilizatorii cu privire la confidențialitate

Mesajele trimise de utilizatorii Facebook și WhatsApp nu mai sunt criptate. O mie de angajați vor analiza fiecare element al conversațiilor pentru a preveni eventuale infracțiuni.

08 sept. 2021, 09:29
Mesajele de pe Facebook și WhatsApp sunt citite de mii de angajați ai companiilor! Cum au fost mințiți utilizatorii cu privire la confidențialitate

Mesajele trimise de utilizatori pe WhatsApp si pe Facebook nu au fost niciodată criptate pentru confidențialitate, a dezvăluit o anchetă.

Când Facebook a achiziționat populara aplicație de mesagerie pentru 19 miliarde de dolari în 2014, ambele companii i-au asigurat pe utilizatori că datele lor nu pot fi accesate de niciuna dintre companii.

Facebook a angajat doar 1.000 de muncitori pentru a analiza milioane de mesaje pe WhatsApp, aplicație cu peste două miliarde de utilizatori în întreaga lume. Compania a și dezvăluit aceste mesaje forțelor de ordine de la Departamentul de Justiție al SUA pentru a ajuta la prinderea unor infractori.

Un raport a dezvăluit că Facebook a angajat antreprenori în Austin, Texas, Dublin, Irlanda și Singapore pentru a examina milioane de elemente din conținutul utilizatorilor.

„Angajații folosesc software-ul Facebook special pentru a trece prin fluxuri de mesaje private, imagini și videoclipuri care au fost raportate de utilizatorii WhatsApp ca fiind necorespunzătoare și apoi scanate de sistemele de inteligență artificială ale companiei”, a detaliat raportul.

„Acești specialiști monitorizează fiecare element din conversația utilizatorilor – discuții referitoare la orice, de la fraudă sau spam la pornografie infantilă și potențiale comploturi teroriste – de obicei în mai puțin de un minut.”

Mesajele de pe Facebook și WhatsApp, elemente cheie care au pus oameni în spatele gratiilor

Will Cathcart, șeful WhatsApp, a declarat că știrile nu sunt o problemă.

„Cred că putem oferi siguranță oamenilor prin intermediul criptării și putem lucra cu forțele de ordine pentru rezolvarea infracțiunilor”, a spus Cathcart.

WhatsApp i-a ajutat pe procurori să construiască cazuri împotriva lui Natalie Edwards, o angajată a Departamentului Trezoreriei SUA, care ar fi divulgat documente confidențiale către BuzzFeed cu privire la modul în care banii murdari circulă prin băncile SUA.

Edwards a fost condamnat la șase luni de închisoare după ce a pledat vinovat pentru conspirație. El a început să-și ispășească pedeapsa în iunie.

Raportul a găsit, de asemenea, mai mult de o duzină de cazuri în care datele din WhatsApp au fost folosite pentru a-i pune pe alții în închisoare încă din 2017, relatează Daily Mail.