Mesajul de condoleanţe al premierului Ponta pentru familia militarului ucis în Afganistan

Premierul Victor Ponta a transmis un mesaj de condoleanţe la încetarea din viaţă a plutonierului-major Claudiu Constantin Vulpoiu, căzut la datorie în Afganistan.

RomaniaTV.net
30 mart. 2014, 11:54
Mesajul de condoleanţe al premierului Ponta pentru familia militarului ucis în Afganistan

„Am primit cu durere în suflet vestea pierderii vieţii, în misiune, a plutonierului-major Claudiu Constantin Vulpoiu, victima unui atac sinucigaş în Afganistan.

Adresez cele mai sincere condoleanţe familiei sale, care se află într-un moment de grea încercare şi pe care o asigur că va avea întreg sprijinul Guvernului României.

Suntem alături, de asemenea, de cei cinci români care au fost răniţi în urma acestui tragic atac. Reconfirm angajamentul Guvernului de a-i ajuta în orice mod cu putinţă pe toţi cei care au avut de suferit în urma sacrificiilor pentru ţară”, a transmis Victor Ponta, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Un militar român şi-a pierdut viaţa şi alţi cinci au fost răniţi în Afganistan, duminică, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat. Claudiu Constantin Vulpoiu, plutonierul-major care a decedat, mai fusese rănit grav în anul 2010 într-o explozie produsă la Poligonul militar de la Cincu, judeţul Braşov.