Premierul Nicolae Ciucă, apel la populaţie înainte de Crăciun: „Îi îndemn pe români să respecte regulile”

Premierul interimar al României, Nicolae Ciucă, a lansat un apel înainte de sărbători, prin care le cere românilor să respecte regulile de distanțare, astfel încât noul coronavirus să nu se propage.

21 dec. 2020, 10:29
Premierul Nicolae Ciucă, apel la populaţie înainte de Crăciun: „Îi îndemn pe români să respecte regulile”

Mesajul de Crăciun transmis românilor de premierul interimar Nicolae Ciucă îi îndeamnă pe aceştia să aibă încredere în autorităţi şi să facă un efort pentru a respecta regulile transmise de autorităţi, în aşteptarea campaniei de vaccinare, care va începe în România pe 27 decembrie.

„Avem tot ceea ce ne trebuie pentru a demara campania de vaccinare începând cu 27 decembrie. Îi îndemn pe toți cetățenii să aibă încredere în instituțiile statului.

Transmit un mesaj cât se poate de simplu. Știu cât de greu este pentru noi să nu celebrăm Crăciunul alături de cei dragi. Îi îndemn pe români să respecte regulile astfel încât să finalizăm tot ce am putut noi să identificăm și să fim eficienți în campania de combatere a pandemiei”, a spus Nicolae Ciucă, premierul interimar al României, citat de Agerpres.

Mesajul halucinant al lui Adrian Streinu-Cercel

Medicul Adrian Streinu-Cercel, a transmis şi el un mesaj românilor, îndemnându-i ca la masa de Crăciun să poarte mască, chiar şi în propria casă, şi mai mult, le-a sugerat să mănânce pe rând, pentru a evita ca mai mulţi membri ai familiei să fie fără mască în acelaşi timp.

“Sfatul meu e să stea fiecare la casa lui, să se viziteze virtual, pe Skype, pe Zoom, pe Facebook, dar să nu fie împreună. Dacă sunt totuși împreună am un sfat: la masă să nu mănânce împreună, să mănânce pe rând.

Iar dacă totuși se așează la masă împreună, să țină o mască în dreptul nasului și doar gura să fie eliberată. E o măsură suplimentară, pentru că noi nu știm dacă persoana din fața noastră este sau nu infectată, dacă este sau nu în perioada de incubație, chiar dacă și-a făcut un test rapid și a ieșit negativ”, a spus managerul Institutului Matei Balș.

Citeşte şi: Nelu Tătaru explică românilor cum să petreacă de Sărbătorile de iarnă: „Dacă avem invitaţi, să folosim masca şi dezinfectantul”