Nelu Tătaru explică românilor cum să petreacă de Sărbătorile de iarnă: „Dacă avem invitaţi, să folosim masca şi dezinfectantul”

Ministrul Sănătății susține că în perioada Sărbătorilor de iarnă nu se vor putea organiza petreceri şi face un apel către români să fie precauți, să petreacă împreună cu familia și să evite contactul cu persoane din exterior.

19 dec. 2020, 22:01
Nelu Tătaru explică românilor cum să petreacă de Sărbătorile de iarnă: „Dacă avem invitaţi, să folosim masca şi dezinfectantul”

Nelu Tătaru a spus, într-o intervenţie la Digi24, că petrecerile, chiar şi private, nu vor putea fi organizate în spaţii publice sau în restaurante şi baruri, iar pentru reuniunile în spaţii private trebui ca oamenii să respecte, totuşi, unele recomandări.

”După cum știți există niște reguli privind restaurantele, privind petrecerile private. În ceea ce privește spațiul privat recomandăm multă precauție. De Sărbători, dacă avem o întâlnire de familie să avem grijă, dar este recomandat să nu ne întâlnim cu persoane din exterior, persoane cu care nu ne-am mai întâlnit. Dacă avem invitați de Sărbători să folosim masca și dezinfectantul.”, a spus Nelu Tătaru pentru sursa citată.

Nelu Tătaru a anunţat începutul campaniei de vaccinare în România

Nelu Tătaru a declarat că prima etapă de vaccinare anti-COVID în România va avea loc în perioada 27-31 decembrie. Pentru început, va beneficia personalul din spitalele de boli infecțioase care tratează pacienții infectați.

„Noi preconizăm ca populația generală să poată fi vaccinată începând cu aprilie-mai. La final de iunie, când vine ultima tranșă ar putea fi vaccinată toată populația. Urmărim pentru imunizare de grup să se vaccineze 60%-70% din populație.

Avem un depozit congelator la Contacuzino pentru 1 milion de doze și alte 6 depozite în țară.

Beneficiul este major, vaccinul nu impiedică infectarea dar vaccinarea lasa o imunitate celulară astfel încât la contact nu lasa virusul sa ne dea o boală gravă, se fac doar forme asimptomatice sau ușoare”, a transmis joi Nelu Tătaru.

Citeşte şi: Oamenii care suferă de aceste afecţiuni nu trebuie să poarte mască. Avertismentul experţilor