Mesajul de Crăciun al Principesei Margareta, custodele coroanei: „A trecut un an de doliu pentru familia şi pentru ţara noastră”

Principesa Margareta, custodele coroanei, a transmis un mesaj de Crăciun în care afirmă că Europa întreagă şi liberă nu este un slogan politic, ci un element esenţial în protejarea păcii noastre şi îşi exprimă convingerea că angajamentul României faţă de Uniunea Europeană rămâne constant şi solid.

RomaniaTV.net
24 dec. 2018, 13:13
Mesajul de Crăciun al Principesei Margareta, custodele coroanei: „A trecut un an de doliu pentru familia şi pentru ţara noastră”

A trecut un an de doliu pentru familia şi pentru ţara noastră. După Regina Ana, Regele Mihai a plecat la cele veşnice, lăsând tristeţe şi un mare gol în sufletele noastre. Dar părinţii mei au trăit fiecare zi a vieţii lor convinşi că pentru ţara noastră există un «mâine». Mama mea spunea adesea: «Mâine este o nouă zi!» Asemenea ei, aş dori să vă transmit câteva gânduri, înainte de a începe un an nou”, afirmă principesa Margareta.

Custodele coroanei spune că, la cumpăna dintre ani, avem ocazia să contemplăm trecutul, la un secol de la Marea Unire şi de la încheierea Primului Război Mondial. dar, în acelaşi timp, avem datoria de a privi cu limpezime spre anul care vine, când, pentru prima oară în istorie, România va avea preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

„Centenarul Marii Uniri a fost cea mai mare sărbătoare a întregului an. Dar Primul Război Mondial a fost o sângeroasă tragedie şi România Mare a fost obţinută cu un imens sacrificiu uman. De aceea, suntem uniţi în sărbătoarea noastră fără triumfalism, dar cu mândrie naţională. Centenarul sfârşitului Marelui Război este şi un moment de comuniune în Europa. Comemorăm sacrificiul poporului nostru, dar onorăm şi memoria tuturor soldaţilor din alte ţări, atât duşmani, cât şi aliaţi, care au luptat pe pământ românesc acum un secol. Ne rugăm pentru sufletele lor şi ne alăturăm restului continentului, spunând: nicio problemă europeană nu va mai fi vreodată rezolvată prin violenţă”, continuă mesajul.

Principesa Margareta aminteşte că, după căderea comunismului, în decembrie 1989, tatăl său a militat pentru integrarea României în NATO şi în Uniunea Europeană, iar efortul lui s-a bazat pe înţelegerea lecţiei de istorie din secolul trecut.

„Europa întreagă şi liberă nu este un slogan politic, ci un element esenţial în protejarea păcii noastre. România va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019. România va fi capabilă să încheie preşedinţia cu succes, oricât de dificil ar fi acest lucru. Sunt sigură că angajamentul nostru faţă de Uniunea Europeană rămâne constant şi solid”, subliniază custodele coroanei.

Principesa spune că, oriunde se află, în localităţile ţării şi în Republica Moldova, este mişcată de bunăvoinţa exprimată pentru Familia Regală, dar şi de deschiderea faţă de Instituţia Coroanei, faţă de capacitatea ei de a inspira şi de a încuraja oamenii la fapte bune.

„Am făcut legământ să continui munca tatălui meu, pentru prosperitatea şi stabilitatea României, pentru a consolida poziţia ei internaţională. Toate acestea reprezintă o datorie care nu se încheie niciodată. Din adâncul inimii doresc tuturor românilor din ţară, din Republica Moldova şi din toate colţurile lumii mulţi ani fericiţi, cu sănătate şi pace sufletească! Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, se încheie mesajul.