Mesajul de Paşte al Cardinalului Lucian pentru credincioşii greco-catolici: „Intrând în lumina Învierii, vom aduce speranţă şi bucurie”

Credincioşii greco-catolici sărbătoresc Paştele duminică, 19 aprilie, odată cu credincioşii ortodocşi. Cu acest prilej, cardinalul Lucian, arhiepiscop major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, a transmis clerului şi credincioşilor un mesaj de Paşti în care îi îndeamnă să intre în lumina Învierii, pentru că doar aşa vor putea să aducă speranţă şi bucurie în familiile lor şi în lume.

RomaniaTV.net
16 apr. 2020, 07:16
Mesajul de Paşte al Cardinalului Lucian pentru credincioşii greco-catolici: „Intrând în lumina Învierii, vom aduce speranţă şi bucurie”

Cristos este prezent astăzi în lumea noastră, în satele şi în oraşele noastre, în familiile şi la masa noastră, exact ca acum două milenii în casa lui Zaheu, la Betania sau la Emaus. În incertitudine şi în teama pentru sănătatea şi pentru viaţa noastră, un înger ne vorbeşte şi nouă astăzi. Şi ne spune un Cuvânt, acel Cuvânt pe care numai Dumnezeu ni-l poate transmite: ‘A înviat!’ (Lc 24,6). Cuvântul lui Dumnezeu transmis de îngeri ne spune că nu mai suntem robi ai morţii şi ai deznădejdii, ne spune că El este viu şi că El nu îşi va abandona poporul în clipa încercării, El care prin Sângele Său l-a încătuşat pe duşmanul cel din vechime„, spune cardinalul Lucian.

Înaltul ierarh greco-catolic subliniază că „doar intrând şi noi în lumina Învierii vom putea să aducem în familiile noastre şi în lumea în care trăim, speranţă şi bucurie„.

Mesajul de Paşti al Patriarhului Daniel: „Să ne rugăm pentru toţi cei ce lucrează cu devotament pentru binele şi sănătatea poporului”

Fiindcă aşa cum scrie Sfântul Părinte Papa Francisc în Exortaţia apostolică Christus vivit, n. 32: ‘Isus a înviat şi vrea să ne facă părtaşi de noutatea învierii Sale. El este adevărata tinereţe a unei lumi îmbătrânite şi este şi tinereţea unui univers care aşteaptă cu ‘durerile naşterii’ (Rom 8,22) să fie îmbrăcat în lumina şi în viaţa Sa„, adaugă cardinalul.

Cardinalul Lucian, arhiepiscop major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică le transmite tuturor să aibă parte de sărbători pascale binecuvântate şi tradiţionala urare „Cristos a înviat!”