Mesajul devenit viral al unei românce întoarse de la muncă din Germania: „E naşpa acolo pentru români. Ţi se ia libertate. Ei, săracii, nu ştiu” VIDEO

O româncă s-a întors din Germania, unde a locuit şi a lucrat mai mulţi ani, şi a postat pe reţelele de socializare un mesaj în care îşi explică decizia, acesta devenind viral şi stârnind o mulţime de reacţii.

24 apr. 2022, 19:40
Mesajul devenit viral al unei românce întoarse de la muncă din Germania: „E naşpa acolo pentru români. Ţi se ia libertate. Ei, săracii, nu ştiu” VIDEO

Românca spune că Germania este o ţară care „îţi ia libertatea”, lucru pe care nemţii nici nu-l realizează, şi că e „naşpa” mai ales pentru românii care aleg să meargă acolo crezând că vor câştiga mulţi bani şi vor fi respectaţi.

„De ce m-am întors din Germania după atâţia ani? Toţi românii cred că Germania e „mega” şi că neapărat trebuie să ajungi acolo, pentru vei avea mulţi bani, e o ţară civilizată, ai spitale, ai şcoală bună, drumuri, autostrăzi, civilizaţie.

Ce nu-ţi spune nimeni e că e naşpa, pentru noi ca români în special. Şi pentru ei, săracii, dar ei nu ştiu.

Germania nu te lasă nici să trăieşti, dar nici să mori. Cel mai nasol e că-ţi ia libertatea. Da, deci nu ştii ce înseamnă să fii liber până nu pleci din România. Doar atunci ajungi să apreciezi libertatea pe care o ai aici.

Mie chiar îmi place în Bucureşti, oraşul ăsta împuţit. E acasă, are o super-vreme, veselie şi viaţă bună!”, a spus românca în videoul în care explică de ce a ales să se întoarcă din Germania, scrie Adevarul.

Videoclipul româncei a stârnit sute de comentarii pro şi contra.

„După 12 ani tot in Germania rămân, iar naşpa nu e. Libertatea nu mi-a luat-o nimeni, e chiar mai bine decât in România”

„Eu sunt plecat de peste 34 de ani. Dar nu ma voi întoarce niciodată”

„Vino în România să vezi ce bine este cu salariul mimim”

„Nu creeeed, şi eu plec din Germania acum. Exact. Ai dreptate”

„Străinătatea iţi consuma anii la dublu. E greu. Ce spune este adevărat.”

„Pentru mine, România e cea mai mişto ţară! Am fost în multe ţări, dar nu mi-a plăcut niciuna, să rămân pentru totdeauna!”

„Cred ca eşti prima care spune realitatea şi nu vorbeşte urât de România. Bravo!”

„Corect şi eu m-am întors de curând! Nu e roz nici aici, dar e ţara ta!”

„Şi eu m-am întors după 5 ani din Germania, nu mă mai întorc decât în vacanţă!”

„Ai dreptate, sunt de 20 de ani in Italia, am pierdut toată libertatea şi tinereţea pentru bani”.

@simona.says #romaningermania #careefaza #5pasidebine #acasalamine ♬ Up and Away (Vocalese) – GHOSTLAND

Citeşte şi: Părintele Constantin Necula, despre Vladimir Putin: „A murit fără să ştie, cu mult înainte să moară”