Mesajul emoţionant lăsat de o fetiţă alături de un buchet de flori la funeraliile reginei Elisabeta a II-a: „Dacă vedeți o femeie creață, e străbunica mea”

Sicriul închis al Reginei Elisabeta a II-a este expus pentru public în Westminster Hall până în dimineaţa zilei de 19 septembrie, la 5:30 GMT.

16 sept. 2022, 12:45
Mesajul emoţionant lăsat de o fetiţă alături de un buchet de flori la funeraliile reginei Elisabeta a II-a: „Dacă vedeți o femeie creață, e străbunica mea”

Sute de mii de persoane sunt aşteptate zilele acestea să treacă pe la catafalcul reginei Elisabeta a II-a, expus pentru public în Westminster Hall. De asemenea, zone emblematice din Londra, dar și din restul Regatului Unit s-au transformat în adevărate covoare de flori și locuri de procesiune și de aducere aminte.

Citeşte şi: Regina Elisabeta a II-a a părăsit pentru totdeauna Palatul Buckingham. Imagini impresionante de pe traseul spre Westminster Hall VIDEO

Printre mesajele emoţionante lăsate de britanici pentru regina Elisabeta a II-a este şi cel al unei fetițe de doar opt ani, care i-a mulțumit Reginei și i-a scris despre străbunica ei, recent decedată, de care îi este tare dor, potrivit peroz.ro.

„Acum câteva zile, mama mi-a spus că sunteți foarte bolnavă, iar câteva ore mai târziu, mi-a adus trista veste că ați murit. Sunt recunoscătoare pentru tot ce ați făcut din postura de lider puternic. Sper că vă veți reuni cu prințul Philip, iar dacă vedeți o femeie cu păr scurt și creț, numele ei este Dede și este străbunica mea. Mulțumesc pentru tot, te iubesc. Georgie May”, este scrisoarea fetiţei de 8 ani, pusă alături de un buchet de flori și de o poză în care străbunica ei ține în mâini un portret al reginei Elisabeta a II-a.

Citeşte şi: Regina Elisabeta, glumă genială povestită de cel care a păzit-o timp de zeci de ani: „De 80 de ani stau aici şi n-am văzut-o pe regină” VIDEO

Regele Charles al III-lea, prinţesa Anne, prinţul Andrew şi prinţul Edward se vor reculege vineri la căpătâiul mamei lor, regina Elisabeta a II-a, în cadrul „Priveghiului Prinţilor”, o tradiţie pe care cei patru au respectat-o şi atunci când sicriul suveranei se afla la Edinburgh, conform presei britanice.

La Edinburgh a fost pentru prima oară în istorie când la Priveghiul Prinţilor a participat şi o prinţesă. Toţi cei patru copii ai reginei s-au aşezat în jurul catafalcului şi s-au recules timp de 10 minute în tăcere. La priveghiul de la Edinburgh au asistat, fără să participe, regina consoartă Camilla şi Sophie, contesă de Wessex.

Acest Priveghi al Prinţilor va fi repetat şi vineri, la ora locală 19:30, la Westminster Hall, conform unui comunicat al Palatului Buckingham.

Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată luni, la ora locală 19:30 (18:30 GMT), în cadrul unei ceremonii private, în capela St. George a Castelului Windsor, la periferia de vest a Londrei, la sfârşitul ceremoniilor funerare de stat ce vor fi organizate în cursul dimineţii, a anunţat joi Palatul Buckingham.