Regina Elisabeta a II-a a părăsit pentru totdeauna Palatul Buckingham. Imagini impresionante de pe traseul spre Westminster Hall VIDEO

Sicriul cu trupul reginei Elisabeta a II-a a părăsit miercuri după amiază Palatul Buckingham, în salvele de tun ale King's Troop Royal Horse Artillery.

14 sept. 2022, 17:09

Ultima și cea mai tristă călătorie a Reginei Elisabeta a II-a la Westminster Hall a avut loc miercuri, cu Regele Charles, cei trei frați ai săi și fiii lui, Prințul William și Prințul Harry, urmând sicriul ei iubitei lor mame şi bunici.

La ora locală 14.22 (16.22, ora României), procesiunea Majestăţii Sale a început, trupul fiind transportat trăsura, tradiție care datează de la moartea străbunicii ei, Regina Victoria, în 1901. Cunoscută sub numele de George Gun Carriage, l-a transportat pe Regele George al VI-lea de la Biserica Sandringham la Wolferton Station după moartea sa în 1952 și a fost folosită la înmormântarea Reginei Mame în 2002.

Coroana imperială a fost depusă pe o pernă de catifea, înconjurată de flori – trandafiri şi dalii albe.

Citeşte şi Sicriul cu trupul Elisabetei a II-a a ajuns la Palatul Buckingham. Ultima noapte petrecută de Regină în propria casă

Procesiunea militară a fost programată să dureze aproximativ 38 de minute, potrivit unui program stabilit cu mare precizie de Palatul Buckingham, scrie Daily Mail.

Sute de mii de oameni s-au aliniat de-a lungul traseului cortegiului, dar sicriul a fost întâmpinat pe tot drumul cu o reverență tăcută. Sporadic s-u auzit urale, aplauze și strigăte de God Save the Queen. Până la 1.000 de membri ai Forţelor armate britanice au luat parte la procesiune, purtând uniformă de gală.

Citeşte şi Regina Elisabeta a II-a călătorea mereu cu o pungă cu propriul sânge. Regula bizară respectată de toți membrii Familiei Regale

La Westminster Hall, o slujbă cu o durată de aproximativ 20 de minute a fost condusă de Arhiepiscopul de Canterbury.

Se așteaptă ca peste un milion de oameni să stea la coadă, timp de până la 35 de ore, pentru a trece pe lângă sicriul ei – dar experții cred că doar 400.000 vor ajunge în interior, ceea ce înseamnă că 600.000 de oameni vor rămâne dezamăgiți.