Mesajul lui Ciucă pentru tinerii liberali: „Să demonstrăm că am împlinit ceva”

Cu toții suntem sătui de promisiuni, a spus Nicolae Ciucă. "Vorbesc cu tinerii liberali și le spun de fiecare dată: e important în viață, dincolo de politică, să își croiască o carieră profesională. Haideți să demonstrăm că am făcut ceva în viața noastră, că am împlinit ceva și apoi să venim să spunem „mă angajez să fac ceva pentru comunitate".

28 feb. 2024, 22:55
Mesajul lui Ciucă pentru tinerii liberali: „Să demonstrăm că am împlinit ceva”

Ciucă: Nu am băut vin de 3000 euro, m-am gândit cât de prețios poate fi vinul de acasă, de la mama

Vinul respectiv a fost un vin românesc. Nici nu am știut. Acum am aflat că există vin atât de scump. Când am aflat că există un vin atât de scump m-am gândit cât de prețios poate fi vinul de acasă de la mama. (NU AȚI BĂUT VIN DE 3000 EURO?) Pe cuvânt de onoare că nici acum nu îmi vine să cred că există un vin de o asemenea valoare.

Ciucă, despre racolările de primari: Trebuie să ne oprim cu această practică

Am discutat franc în coaliție. Trebuie să ne oprim cu această practică. E absolut o calicie fără rost. Și PSD, și PNL au o bază a primarilor. Primarii merită recunoașterea activității pe care o fac în teritoriu: ei sunt cei care realizează legătura directă cu cetățeanul.

Ciucă, despre relația cu Ciolacu: Nu e nevoie să ne salvăm unul pe celălalt

Relația dintre mine și Marcel Ciolacu este una de respect. Aveam nevoie de acest construct politic. Nu este nevoie sa ne salvăm unul pe celalat. (…) Vom putea avea o mai buna reprezentativitate, vom avea o voce cu adevărat puternică. Cu cât suntem mai uniți și mai coerenti, cu atat reușim să aducem mai mulți bani.

Ciucă: Am fost unul dintre premierii care nu a vrut casă de la RA-APPS, am vrut să stau la mine acasă
Ce vă pot spune e că nu există o solicitare. Președintele poate opta pentru o casă sau nu. Premierii au dreptul la casă de la RA-APPS. Am fost unul dintre cei care am preferat să stau la mine acasă.

Ciucă: Colectare record, cota unică nu și-a atins potențialul

Colectarea a depășit ce era planificat. Avem un grad de colectare care a ajuns la puțin peste 2 miliarde, se va întâmpla și în februarie, luna cel mai greu de gestionat. Trebuie să avem legislație clară predictibilă care să nu se mai schimbe de la o zi la alta.

Discut cu Marcel Ciolacu. Amândoi cădem de acord că cota unica nu și-a ATINS potențialul dacă vom reuși să gestionăm venitul global (aici trebuie ascultat pentru ca vorbesc unii peste altii).

Ciucă: România are capacități de apărare similare NATO

• în momentul de față România are capacități de apărare și echipamente interoperabile, similare NATO
• avem nevoie de primenirea legislației pentru sectorul de apărare și siguranță națională
• cand vorbim de amenințare probabilitatea este redusă
• ca atare în momentul de fata noi că decidenti trebuei sa luam masuri pentru a avea toate garanțiile de siguranță a populatiei
• dacă nu vom sprijini în continuare Ucraina, situația ar fi cu totul alta

Ciucă, despre candidatul pe București: Căutăm persoane care să se alinieze la așteptările cetățenilor

Pentru această poziţie, în momentul de faţă, la nivelul PNL există în desfăşurare o serie de analize. Avem posibil candidat în persoana lui Sebastian Burduja, care este şi preşedintele interimar al filialei Bucureşti, dar considerăm că, în urma sondajelor şi cifrelor care au rezultat din opţiunile cetăţenilor, este nevoie să identificăm cea mai bună soluţie (…) Acum căutăm soluţiile separat, fiecare dintre cele două partide îşi va efectua propriul sondaj. Este absolut important să venim cu acele persoane, personalităţi care, într-adevăr, pot să se alinieze la aşteptările cetăţenilor