Mesajul lui Traian Băsescu pentru preşedintele Coreei de Sud

Traian Băsescu a transmis, miercuri, o scrisoare către preşedintele Coreei de Sud, Park Geun-hye. În mesajul preşedintelui se face trimitere la obiectivele comune şi la parteneriatul strategic dintre cele două state.

RomaniaTV.net
10 apr. 2013, 10:37
Mesajul lui Traian Băsescu pentru preşedintele Coreei de Sud

„Stimată doamnă Preşedinte, Doresc să vă asigur, în contextul internaţional actual marcat de tensiunile din Peninsula Coreeană, de solidaritatea României cu Republica Coreea. Apreciez foarte mult dinamica relaţiilor de cooperare dintre ţările noastre, considerând că avem valori şi obiective comune pe care trebuie să le apărăm. În acest sens, Parteneriatul Strategic dintre România şi Republica Coreea este o dovadă clară a bunei cooperări şi a angajamentelor pe care ni le-am asumat împreună, pentru binele popoarelor noastre. Vă rog să primiţi, stimată doamnă Preşedinte, expresia distinsei mele consideraţii”, se arată în mesajul semnat de către Traian Băsescu.

Coreea de Sud şi Statele Unite au ridicat miercuri cu o treaptă nivelul supravegherii militare comune, la „ameninţare vitală”, în perspectiva unui eventual tir de rachetă din partea Coreei de Nord, scrie agenţia sud-coreeană Yonhap. Administraţia Obama estimează că testele cu rachetele balistice efectuate de Coreea de Nord ar putea fi lansate în orice moment, a declarat un oficial american pentru CNN.