Mesajul Patriarhului Daniel, în ziua cu un număr record de pacienţi COVID la ATI. „Toţi credincioşii să respecte măsurile de protecție recomandate de autoritățile medicale”

Patriarhul Daniel a transmis joi un mesaj prin care îi îndeamnă pe toţi credincioşii să sporească rugăciunile în condiţiile în care România traversează o perioadă critică a pandemiei.

14 oct. 2021, 16:36
Mesajul Patriarhului Daniel, în ziua cu un număr record de pacienţi COVID la ATI. „Toţi credincioşii să respecte măsurile de protecție recomandate de autoritățile medicale”
foto: Basilica.ro

Mesajul Patriarhului Daniel, în ziua cu un număr record de pacienţi COVID la ATI. Şeful Bisericii Ortodoxe Române îi încurajează pe români să respecte măsurile de protecţie sanitară şi să asculte îndemnurile medicilor.

„În această perioadă extrem de grea, când ţara noastră se confruntă cu cel mai intens val al pandemiei care sufocă secțiile ATI ale spitalelor, Patriarhia Română îndeamnă stăruitor pe toţi credincioşii şi pe toţi clericii săi să sporească rugăciunea pentru sănătate, să respecte măsurile de protecție recomandate de autoritățile medicale şi să asculte îndemnurile medicilor ce lucrează pentru alinarea suferinţei bolnavilor.

Viaţa şi sănătatea, fiind daruri primite de la Dumnezeu, trebuie păstrate şi cultivate cu multă grijă, smerenie şi înţelepciune, spre binele personal, al familiei şi al societăţii în care ne aflăm”, a transmis Patriarhul Daniel, conform agenţiei de presă a Patriarhiei, Basilica.

Citeşte şi: Sfânta Parascheva 2021. Mii de credincioşi se roagă la racla Cuvioasei şi apoi se îmbulzesc la sarmale VIDEO

Mesajul întâi-stătătorului BOR vine chiar în ziua Cuvioasei Parascheva de la Iaşi, unde mii de pelerini au fost prezenţi la procesiunile religioase, în ciuda pandemiei.

„Noi ne rugăm Sfintei Cuvioase Parascheva să ocrotească poporul român și mai ales în această perioadă de mare suferință, când sute de oameni mor în fiecare zi din cauza pandemiei”, a spus părintele patriarh.

„Ne rugăm lui Dumnezeu să ne întărească, să dăruiască sănătate celor bolnavi, să dăruiască înțelepciune și ajutor medicilor care au grijă de cei bolnavi și să ferească pe toți românii și pe toate popoarele de boli cumplite, de necazuri și de întristări”, a mai precizat Patriarhul Daniel.

Joi, România a înregistrat 16.383 cazuri noi de infectare şi un record de 1.727 pacienţi internaţi la Terapie Intensivă.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 14 octombrie 2021: o nouă zi cu peste 16.000 de cazuri noi şi peste 300 de morţi