Mesajul pe care și l-a dorit Petrică Mîțu Stoian să apară pe mormântul lui: „Pământul este scena pe care…”

Petrică Mîțu Stoian a părăsit sâmbătă seara scena vieții, la doar 61 de ani. Artistul era internat la Spitalul din Reșița și se recupera după infectarea cu Covid.

07 nov. 2021, 19:41
Mesajul pe care și l-a dorit Petrică Mîțu Stoian să apară pe mormântul lui: „Pământul este scena pe care…”

Petrică Mîțu Stoian a părăsit sâmbătă seara scena vieții, la doar 61 de ani. Artistul era internat la Spitalul din Reșița și se recupera după infectarea cu Covid.

Deși era vaccinat, Petrică Mîțu Stoian tot s-a infectat cu coronavirus, iar ulterior a făcut niște complicații din această cauză.

Petrică Mîțu Stoian va fi înmormântat la Craiova, acolo unde locuia. Interpretul de muzică populară și-ar fi presimțit moartea. Cu doar o săptămână în urmă, artistul a mers la cimitir pentru a-și pregăți locul de veci.

Potrivit Cancan, locul de veci al lui Petrică Mîţu Stoian se află se află în cimitirul Ungureni din Craiova. Artistul va fi condus pe ultimul drum de îndrăgiţi cântăreţi de muzică populară printre care, poate cel mai important, Ionuț Dolănescu.

Artistul și-a pregătit locul de veci și a ales ca pe mormântul lui să fie scris un mesaj cu o semnificație aparte pentru el: „Pământul este scena pe care omul apare, îți joacă rolul și apoi dispare”.

Citește și Constantin Enceanu, îndurerat de moartea lui Petrică Mîţu Stoian: „M-am dat jos din maşină şi am urlat de durere. Petre, când vin acolo sus, o să cântăm din nou împreună” – EXCLUSIV

Constantin Enceanu, unul dintre cei mai buni prieteni ai artistului, mărturisit că a aflat vestea despre decesul lui Petrică Mîţu Stoian de la impresarul său. Interpretul a spus că în acel moment a oprit maşina şi a început să urle de durere.

Enceanu a comentat și mesajul pe care Petrică l-a ales pentru cavoul său. „Pământul e o scenă pe care noi ne jucăm rolul. Noi trebuie să ştim cum să facem asta. Petre şi-a jucat foarte frumos rolul, o grămadă de oameni îşi vor aminti cât de frumos a jucat. La această plecare, oricât ar fi de visat, nu se mai întoarce. Asta e durerea cea mai mare”, a spus artistul.

„Imi e greu să spun ce e în sufletul meu. O durere imensă. Când am aflat că se îndreaptă în lumea cea fără dor eram la telefon cu impresarul dumnealui. Mi-a spus ‘Costele, Petre a plecat’. Am oprit maşina, m-am dat jos din maşină şi am urlat ca un nebun. Am simţit nevoia să mă răzbun pe soarta asta cruntă ce a avut-o. Am urlat de durere. Am avut un frate adevărat pe care mă puteam baza la orice oră din zi şi din noapte.

Crede-mă că aş fi făcut orice în momentele alea să pot să-i dau o mână de ajutor lui Petre. Să mai trăiască măcar câteva zile, un an, să-şi ia rămas bun cum se cuvine de la toată lumea. Era cel mai fericit om, pentru el nu exista ceartă. Nu puteai să te cerţi, evita acest lucru. Regret din suflet că a plecat aşa de repede de lângă noi. În inima mea a rămas un mare, mare gol. Nu o să-l umple nimeni. Nu am avut niciun coleg atât de apropiat cum a fost el. Am bucurat mulţi oameni împreună. Aşa a vrut Dumnezeu, l-a luat să le cânte sfinţilor şi celor care sunt deja pe lumea cealaltă”, a spus Constantin Enceanu la RomaniaTV.

Citește și Cine e femeia cu care Petrică Mîţu Stoian şi-a petrecut aproape două decenii. De ce au ajuns să divorţeze – FOTO