Mesajul tranşant al medicilor din Italia pentru Europa: „Vor fi oameni care vor muri, deși în mod normal nu s-ar fi întâmplat asta”

Mai mulţi medici specialişti din Italia au redactat o scrisoare în care descriu impactul epidemiei de coronavirus şi lansează un avertisment celorlalte ţări europene.

RomaniaTV.net
09 mart. 2020, 14:05
Mesajul tranşant al medicilor din Italia pentru Europa: „Vor fi oameni care vor muri, deși în mod normal nu s-ar fi întâmplat asta”

Italia este cea mai afectată ţară europeană de epidemia de coronavirus şi a doua din lume, după China, doar duminică înregistrându-se în peninsulă 1492 de cazuri noi confirmate şi un record de 133 de decese, care a dus toatalul victimelor la 366.

În aceste condiţii, medicii italieni se simt deja copleşiţi, aşa cum reiese dintr-o scrisoare semnată de mai mulţi specialişti, un avertisment adus celorlalte ţări europene, publicat de The Independent.

„O să fie greu. Frica mea principală este personalul. Dacă mai mulți doctori și asistente se îmbolnăvesc atunci va fi o criză. Unitățile de terapie intensivă este plină, nu avem suficiente asistente, suficienți medici anesteziști. Vor fi oameni care vor muri, deși în mod normal nu s-ar fi întâmplat asta”, au precizat medicii italieni.

Aceştia au sugerat şi măsuri pe care autorităţile ar trebui să le pregătească deja, preventiv, înainte ca epidemia să ia amploare.

„Vrem să transmitem un mesaj serios: pregătiţi-vă! Creşteţi capacitatea totală de locuri la terapie intensivă. Identificaţi din timp spitalele care pot prelua valul iniţial de îmbolnăviri în condiţii de securitate. Fiţi pregătiţi să amenajaţi secţii de terapie intensivă suplimentare oriunde se poate, în toate spitalele, dacă este posibil”, au adăugat italienii.

Citeşte şi: Situaţie alarmantă în Italia. Numărul deceselor din cauza coronavirusului a crescut în doar 24 de ore, la 366 de morţi