Alexei Navalnîi și-a prevestit moartea. Ce a transmis poporului său cu puțin înainte de momentul fatidic. ”Nu aveți voie să renunțați. Dacă ei decid să mă ucidă, înseamnă că suntem extrem de puternici!”. Reacția rușilor

Documentarul ”Navalny”, realizat în 2022, a reapărut în atenția oamenilor din întreaga lume, după ce o parte din finalul documentarului a fost repostată pe internet. Alexei Navalnîi a vorbit atunci despre eventualitatea în care ar fi fost ucis, lucru care s-a întâmplat în urmă cu 6 zile. Ce le-a transmis rușilor cel mai dur opozant al lui Vladimir Putin.

21 feb. 2024, 10:44
Alexei Navalnîi și-a prevestit moartea. Ce a transmis poporului său cu puțin înainte de momentul fatidic. ”Nu aveți voie să renunțați. Dacă ei decid să mă ucidă, înseamnă că suntem extrem de puternici!”. Reacția rușilor

Documentarul ”Navalny”, realizat în 2022, a reapărut în atenția oamenilor din întreaga lume, după ce o parte din finalul documentarului a fost repostată pe internet.

Alexei Navalnîi a vorbit atunci despre eventualitatea în care ar fi fost ucis, lucru care s-a întâmplat în urmă cu 5 zile.

Citește și Peste 150 de ruși, arestați pentru omagiile aduse lui Alexei Navalnîi. Oamenii din multe orașe din Rusia au fost săltați de polițiști. ”Alexei va rămâne mereu cu noi! Ne puneți mâna la gură, dar la ochii care îl plâng nu puteți”

Documentarul a fost premiat la Oscar și a relatat decizia lui Navalnîi de a reveni în Rusia, după ce a fost otrăvit cu Noviciok, urmând apoi un tratament în Germania.

„Ascultați-mă, am ceva foarte clar să vă spun. Voi nu aveți voie să renunțați! În cazul în care ei decid să mă ucidă, asta înseamnă că suntem extrem de puternici. Trebuie să folosim această putere pentru a nu renunța, pentru a ne aminti că suntem o putere oprimată de chipurile întunericului.

Nu ne dăm seama cât de puternici suntem! Singurul lucru de care răul are nevoie pentru a triumfa este ca oamenii buni să nu facă nimic. Deci, nu vă resemnați. Acționați în continuare”, transmitea Navalnîi, care a făcut apel la tot poporul lui pentru a se folosi de puterea colectivă uriașă pe care o au.

”Nu putem lăsa totul așa”

Navalnîi le-a transmis rușilor să nu uite că puterea se află la ei, nu la conducerea Kremlinului.

„Nu realizăm cât suntem de puternici, de fapt”, spunea Navalnîi, adăugând că singurul lucru de care are nevoie răul pentru a triumfa este ca nimeni să nu facă nimic.

„Așadar, acționați în continuare”, și-a încheiat mesajul opozantul rus care a murit vineri într-o colonie penitenciară din Siberia după ce i s-ar fi făcut rău în timpul plimbării de dimineață.

Apărute mai multe videoclipuri din acest documentar, și mai ales ultima parte care a stârnit emoție și empatie în toată lumea, internauții au rămas cu lacrimi în ochi, iar mulți dintre ei au și spus câteva cuvinte, printre ei, cei mai mulți ruși.

„E timpul ca rușii să se ridice”, a scris un rus în secțiunea de comentarii.

„Nu putem lăsa totul așa”, a mai scris cineva.

„Mulțumim pentru tot ce ai făcut pentru noi!”, a scris cineva.

„Vei rămâne eroul nostru pentru totdeauna!”, a mai scris o rusoaică.

Citește și Mesajul emoționant transmis de Iulia, soția lui Alexei Navalnîi. Moartea celui mai dur opozant al lui Putin a adus durere fără margini în toată Rusia și în inimile apropiaților. ”Te iubesc”

„Curajul într-un singur om, rămâi cu bine, ai fost și vei rămâne un exemplu”, a scris altcineva.

„Suntem alături de Iulia până la final!”, a mai scris o rusoaică.