Mesajul impresionant al unui baietel de patru ani confirmat cu coronavirus VIDEO

Un tânăr din Deva, împreună cu fiul său de doar patru ani au fost diagnosticați cu coronavirus, imediat după ce s-au întors din Roma. Amândoi au fost internați în spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, însă tatăl susține că nu au fost înregistrați pe lista pacienților din județul Hunedoara.

RomaniaTV.net
16 mart. 2020, 16:57
Mesajul impresionant al unui baietel de patru ani confirmat cu coronavirus VIDEO

Andrei Culda, un tânăr din Deva, împreună cu fiul său în vârstă de patru ani au fost depistaţi cu coronavirus. Cei doi se află internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara. Cu toate acestea, Andrei susține că nici el, nici copilul nu se regăsesc în statisticile publicate de autorități cu privire la numărul de persoane infectate din Hunedoara. 

Citește si: BILANŢ CORONAVIRUS: 10 cazuri noi, 168 de români confirmaţi cu Covid -19

Tudor are 4 ani și s-a născut cu o gravă problemă de sănătate, iar la doar câteva luni a suferit un transplant medular. De atunci, băiețelul e nevoit să meargă periodic în străinătate la controale. Așa s-a întâmplat și în urmă cu câteva zile, când Tudor, părinții și surioara lui de doar câteva luni au mers cu mașina la Roma, unde micuțul a fost văzut de un specialist. Când s-au întors de acolo, au fost supuși testelor de coronavirus, iar în cazul băiețelului și tatălui său au ieșit pozitive.

„Suntem depistaţi pozitiv, eu şi Tudor, sunem bine, suntem internaţi la spital, în Timişoara. Nu e nimic grav. Nu ştim cum ne-am pricopsit cu virusul vieţii. Am plecat sâmbătă din ţară şi am ajuns duminică la Roma, la consultul medical. Am stat acolo la o casă cu curte, nu am stat la bloc, ca să avem contact cu alţii şi am coborât doar pentru a lua o apă. Luni am fost la control, Tudor e bine, la trei ani şi o lună de la transplant, iar lucrurile au decurs normal. Marţi dimineaţa, am plecat spre ţară. Miercuri dimineaţa, a fost mai problematic în vamă în Croaţia, unde am stat împreună cu cel puţin 100 de oameni. Apoi, în vama cu Ungaria am stat cu trei persoane, păstrând distanţa. La intrarea în ţară, unde din punctul meu de vedere e un haos total în vamă la Nădlac am stat două ore şi un pic până să putem fi escortaţi. Am intrat, miercuri dimineaţă, la ora 4 în vamă, iar în Deva am ajuns la 12:30. Au venit miercuri seara cei de la DSP, ne-au recoltat probe, iar sâmbătă după-amiaza a venit vestea cea tristă că eu şi Tudor suntem pozitivi. Mulţumim celor de la DSP că ne-au permis izolarea la domiciliu şi nu carantina care se preconiza pentru toată lumea care vine din zona roşie, mulţumim şi celor care ne susţin şi spitalului care ne permite să primim pachete”, a relatata Andrei Culda, într-un video publicat pe pagina de Facebook Asociaţia Ajutor pentru Tudor. 

Starea celor doi este bună, însă vor rămâne în Spitalul de Boli Contagioase din Timișoara până când două teste consecutive vor ieși negative.