Mesajul unui medic pentru protestatari: „Partikip…Jos Covidu”

Un medic din Ploieşti le-a transmis oamenilor care au ieşit în stradă că li s-ar alătura, însă, "tot masca şi vaccinul reprezintă soluţia la criza provocată de coronavirus".

01 apr. 2021, 09:25
Mesajul unui medic pentru protestatari: „Partikip…Jos Covidu”
Mesajul unui medic pentru protestatari: "Partikip...Jos Covidu"

Mesajul unui medic pentru protestatari. Bogdan Cristian Nica, managerul Spitalului Judeţean Prahova, le-a transmis un mesaj ironic protestatarilor care cer anularea restricţiilor.

Mesajul unui medic pentru protestatari: Eu tot la spital, voi tot la proteste?

În mod ironic, medicul ploieştean le transmite oamenilor din stradă că li s-ar alătura, dar că, ghinion, tot masca şi vaccinul reprezintă soluţia la criza provocata de coronavirus.

„La ce mă gândesc, mă întreabă Zucky…Eu?…tot la birou, la spital…mulţi internaţi, cu probleme grave…şi voi, tot la proteste??? Partikip…Jos Covidu’! Dar nu se lasă decât cu mască sau cu vaccin….ghinion”, a scris medicul pe Facebook.

În judeţul Prahova rata de infectare cu virusul SARS CoV-2 este în creştere. Oraşele Ploieşti şi Sinaia sunt în scenariul roşu.

Citeşte şi Medicul Carmen Dorobăț, despre protestele din țară: „Noi, ca medici, înțelegem acest lucru. Și noi suntem obosiți după un an de luptă”

Grupul pentru Comunicare strategică a anunţat peste 6.100 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore în România. La Terapie Intensivă sunt internaţi 1.412 pacienţi COVID-19 în stare gravă. Incidenţa COVID-19 în Bucureşti a ajuns la cel mai înalt nivel de la începutul pandemiei, dar cea mai gravă situaţie este în continuare în judeţul Ilfov, unde zeci de localităţi sunt în carantină.

Reamintim că miercuri a fost a cincea zi în care românii au ieşit în stradă pentru a-şi arăta nemulţumirrea faţă de restricțiile impuse de autorități. Protestele au început din weekend.

Peste 100 de protestatari au ieși în stradă la Constanța. La ora 19 aceștia au plecat pe traseu pe ruta Prefectura – bulevardul Ferdinand – 1 Decembrie, apoi către Gara – bulevardul 1 Mai vechi – Poarta 6, apoi se vor întoarce pe fostele linii de tramvaie, vor urca pe podul de la Doraly – Strada Pandurului – Strada Liliacului – Bulevardul Aurel Vlaicu – Pod Cora – I.C. Brătianu – Școala 8 – I.L. Caragiale – Casa de Cultură iar în final se vor întoarce la Prefectura, pe strada I.Gh. Duca.

Citeşte şi Sorin Grindeanu: „Protestele au fost generate de bâlbele guvernanţilor. Violenţele nu cred că îşi au locul”

Manifestanţii au scandat  „Libertate! şi „Jandarmeria a venit să ne dea amenzi!“, ”Demisia”, Jos Arafat”, „Jos Cîțu”. Un protestatar a fost încătușat și pus la pământ de forțele de ordine după care a fost dus în duba Jandarmeriei. Din primele informaţii, tânărul ar fi refuzat să se legitimeze. După stabilirea identităţii, el a fost eliberat.

De asemenea, românii au ieșit la protest și în Cluj, unde participă și galeriile echipelor de fotbal. Proteste au fost și în alte orașe din țară, cum ar fi Alba Iulia, Arad sau Vaslui.

Sute de persoane au protestat şi la Bucureşti. Aceştia s-au adunat în Piaţa Universităţii, acolo unde  au rostit rugăciunea „Tatăl Nostru”. Mai multe persoane din centrul Capitalei au fost săltați de jandarmi.

La Brăila mai mulți protestatari au dansat hora.