Medicul Carmen Dorobăț, despre protestele din țară: „Noi, ca medici, înțelegem acest lucru. Și noi suntem obosiți după un an de luptă”

Protestatarii au ieșit din nou în stradă pentru a-și exprima nemulțumirile vizavi de restricțiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

31 mart. 2021, 16:36
Medicul Carmen Dorobăț, despre protestele din țară: „Noi, ca medici, înțelegem acest lucru. Și noi suntem obosiți după un an de luptă”

Medicul Carmen Dorobăț, despre protestele din țară: „Noi, ca medici, înțelegem acest lucru. Și noi suntem obosiți după un an de luptă”

Medicul Carmen Dorobăţ, fostul manager de la Spitalul de boli infecţioase Sfântul Spiridon din Iaşi, a spus că protestele din ultimele zile sunt generate de o „presiune psihologică foarte crescută”.

Protestatarii au ieșit din nou în stradă pentru a-și exprima nemulțumirile vizavi de restricțiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus. Unii protestatari au scandat împotriva medicilor, lucru ce poate fi perceput ca o jignire la adresa cadrelor medicale care-și pun viața în pericol pentru a o salva pe a altora.

„Noi, ca medici, înţelegem acest lucru. Nu numai noi suntem obosiţi după un an de luptă cu acest virus în spital şi nu numai la modul medical, aş putea spune chiar la modul fizic, pentru că noi în permanenţă stăm 24 de ore din 24 de ore în interesul pacientului încercând să facem faţă cât se poate de bine.

Carmen Dorobăț: Încercăm să ne facem activitatea cât se poate de bine în continuare

Presiunea psihologică sigur este şi pentru cei din afara spitalului care au fost, sau care poate nici nu au fost bolnavi şi care în actualele condiţii, cu restricţii care o bună parte din ele nemulţumesc populaţia, cu situaţii tragice care au avut loc în spital şi noi ştim toţi acest lucru, cu tot ceea ce înseamnă conflict interuman şi social care apare nu numai la noi în ţară şi vedem pe tot globul astfel de manifestări.

Încercăm să ne facem activitatea cât se poate de bine în continuare, la patul pacientului, pentru că nu ne aflăm în cele mai bune zile, adică au fost şi zile mai bune când numărul de paturi libere într-un spital de Boli Infecţioase era de ordinul zecilor, iată, acum sunt câteva, de la o gardă la alta, iar la Terapie Intensivă, într-adevăr, reprezintă o problemă găsirea unui pat liber.

Aşa sunt lucrurile, noi nu putem decât să mergem în continuare pe acelaşi drum, să învăţăm în continuare, pentru că este un virus cu care nu este uşor de luptat, să învăţăm în continuare şi să ne facem datoria, evident”, a spus dr. Carmen Dorobăţ, fost manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, miercuri, la Antena 3.

Citiți și Vlad Voiculescu aruncă bomba după ce a fost surprins fără mască: Am cerut să fiu amendat. Îmi cer scuze pentru neatenţie!

Citiți și Românii ar putea avea zile libere pentru vaccinarea antiCOVID. Anunţul făcut de premierul Cîţu!