Mesajul viral al unui român din Anglia: „E viaţă bună, strângi bani dacă nu îi joci la jocuri sau îi cheltui la femei”

Românii preferă să fie "sclavi" pe mii de euro în străinătate decât să taie frunză la câini în România pe bani puţini. Cazul unui român din Anglia a devenit extrem de cunoscut pe Tik Tok.

10 mai 2022, 21:27
Mesajul viral al unui român din Anglia: „E viaţă bună, strângi bani dacă nu îi joci la jocuri sau îi cheltui la femei”

Un român din Anglia vorbește despre cât de grea sau de ușoară e viața în străinătate și despre banii care se pot câștiga. El prezintă exemplul unui alt român care a reușit să strângă 25.000 de lire în 3 ani.

În fiecare an. „aproximativ un oraș mare  – 200 000 de locuitori – îţi pleacă în străinătate”. Iar aceste date ascund o realitate care este foarte puțin discutată în România, respectiv numărul de români care obțin altă cetățenie în timp ce se află în străinătate.

Un videoclip al unui român care povestește cât de grea este viața în Anglia a devenit viral pe TikTok. Tânărul spune că, deși puțin plictisitoare, viața în Anglia e bună și, dacă ești serios, poți strânge și bani.

Mesajul devenit viral al unei românce întoarse de la muncă din Germania: „E naşpa acolo pentru români. Ţi se ia libertate. Ei, săracii, nu ştiu” VIDEO
„Acum vreo trei ani, am fost cu un prieten la aeroport să-l ia pe unchiul lui. Venise pentru prima dată în Anglia. Când a venit aici, era îmbrăcat foarte prost, avea un telefon ‘vai steaua lui’ „. Astăzi m-am întâlnit din nou cu ei, după 3 ani. Era îmbrăcat frumos de tot. Era schimbat la față, nu mai era același om. Avea iPhone 2 Pro Max, se vedea că e ok. Mi-a spus că pleacă în țară în vacanță.

L-am întrebat dacă a făcut ceva în Anglia în cei 3 ani. Mi-a zis că a strâns 25.000 de lire în cont. Are 45 de ani, nu are copiii acasă, nu are familie. A zis că pleacă și stă două luni în vacanță.

Am stat și m-am gândit cum zic unii că e grea viața în străinătate.

Nu e grea deloc. E cel mult plictisitoare. Dacă îi joci la jocuri sau îi cheltui la femei, poți să strângi și bani.

M-am bucurat enorm că a reușit.

Cine vă spune că viața e grea în străinătate vă minte. Ori se duce la femei, ori îi dă la jocuri, ori se droghează”, spune românul,potrivit stiridiaspora.ro.

„Mai bine sclav pe 2.000 de euro în străinătate, decât acasă, pe 300 de euro”. Ţara din Europa care a pierdut 10% din populaţie în ultimii 20 de ani

Guvernul României a lansat un program special pentru cei care vor să se întoarcă din diaspora. Sunt acordate facilități românilor care și-au pierdut locul de muncă în străinătate.

Ministrul Muncii a declarat că angajații vor primi de la stat 50% din salariu, dar nu mai mult de 2.500 de lei. „O măsură activă, pe care Guvernul a susţinut-o la propunerea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, constă în acordarea angajaților a unei sume de maximum 50% din salariu, până la 2.500 de lei, pentru fiecare persoană angajată care se întoarce din străinătate și se angajează în țară.

Această măsură vizează deopotrivă segmentul de forţă de muncă tânără, dar şi pe cel care depăşeşte 50 de ani şi care se află în serioase situaţii de dificultate în a-şi găsi un loc de muncă”, a explicat ministrul.

Suferința bunicilor care își văd nepoții doar de două ori pe an, pentru că sunt plecați în Diaspora: ”Am văzut durerea din ochii ei pentru că nu le înțelege pe fetițe”
Pentru a se asigura că românii care se întorc astfel în țară vor putea lucra aici cel puțin doi ani, guvernul a stabilit că măsura va acoperi o perioadă de 12 luni, începând de la data angajării, iar firma trebuie să mențină fiecare angajat pentru încă 12 luni de la terminarea celei pentru care a primit sprijin de la stat.