Meseria care se plăteşte cu 9.200 de euro pe lună, în România. E nevoie disperată de aceşti angajaţi

Meseria de sudor este una dintre cele mai căutate meserii din România. Rectorul Universităţii Politehnica Bucureşti spune că o companie caută cu disperare sudori calificaţi, însă nu găseşte. Mai mult, salariul pe care îl oferă este de 9.200 de euro net.

25 ian. 2022, 21:57
Meseria care se plăteşte cu 9.200 de euro pe lună, în România. E nevoie disperată de aceşti angajaţi

Meseria care se plăteşte cu 9.200 de euro pe lună, în România. Este vorba despre jobul de sudor şi nu de it-ist, aşa cum te-ai fi aşteptat.

Meseria care se plăteşte cu 9.200 de euro pe lună, în România

Rector Universităţii Politehnica din Bucureşti spune că un macaragiu sau un sudor câştigă mult mai bine decât un asistent universitar. De altfel, Mihnea Costoiu a dezvăluit în cadrul unei conferinţei  ZF/Liberty Steel „Industria românească: Investiţii pentru un viitor verde” că o companie din România caută sudori pe care vrea să-i plătească cu 9.200 de euro pe lună.

Citeşte şi România caută soldaţi pe fondul crizei din Ucraina. Salariul şi condiţiile de admitere, făcute publice

” Sunt convins că un macaragiu de la Galaţi câştigă mai bine decât un asistent universitar. Trebuie să înţelegem că pentru a livra această forţă de muncă este nevoie de un învăţământ solid, nu doar la Bucureşti, Cluj, Timişoara.

Lucrăm cu foarte multe domenii şi încercăm să explicăm tinerilor că vin la noi zeci de companii care ne spun că vor ingineri, nu doar informaticieni. Este foarte important. În această primă lună din an care nici nu a trecut de la începutul anului, oferta de locuri de muncă pe care Politehnica a primit-o este de 3.200 de locuri. Anul trecut am încheiat cu o ofertă de locuri de muncă de 25.000. În cei mai buni ani, Politehnica livrează 3.500 – 3.600 de absolvenţi. Este o presiune enormă.

Suntem acum în o profundă criză de forţă de muncă şi este foarte important ca societatea românească să vorbească despre acest lucru şi, în special, companiile. Noi avem 33.000 de studenţi în acest moment, mai mult de atâţi nu putem avea, nu avem resurse umane să pregătim mai mulţi studenţi.

După 1989 au plecat din România 20.000 de medici, 200.000 de ingineri, orice comentariu este inutil.

Azi de dimineaţă m-am întâlnit cu o companie care mi-a spus că are nevoie de sudori. Lucrează în România şi vrea sudori calificaţi în mai multe zone pe care îi plăteşte cu 9.200 de euro net”, a declarat rectorul Universităţii Politehnica Bucureşti, potrivit ZF.

Citeşte şi Ce salariu are un şofer STB. Vasile Petrariu, lider de sindicat: „Dacă ăsta este un salariu foarte mare, atunci înseamnă că aşa o fi”