Meseria e brăţară de aur la orice vârstă. La 70 de ani, moş Nicolae munceşte ca în tinereţe: “Altora le e greu, le e scârbă”

I se zice Moșu’ pentru că este cel mai vârstnic angajat al Aeroportului Internațional din Timișoara. Nu îl deranjează, însă. La 70 de ani, Nicolae Toma are mai mult chef de muncă şi mai multă energie decât colegii mai tineri.

20 aug. 2023, 13:59
Meseria e brăţară de aur la orice vârstă. La 70 de ani, moş Nicolae munceşte ca în tinereţe: “Altora le e greu, le e scârbă”

Moş Nicolae lucrează la curăţenie. Mai exact, are grijă ca parcarea aeroportului să fie curată. Mucurile de ţigară aruncate pe jos îl enervează cel mai tare şi nu ezită să le indice celor care „scapă” resturile de ţigară din mână coşul e gunoi din apropiere. Îi pace, însă, munca şi nu ar renunţa la ea pentru nimic în lume.

La 70 de ani, moş Nicolae munceşte cot la cot cu cei tineri: “Altora le e greu, le e scârbă”

La alții le e greu, la tineret îi e greu la mizerie, le e scârbă. Dar nu e un lucru urât, nu-i lucru urât, trebuie să-ți placă să faci. Mie îmi place să fac, să fac treabă, beau cafeaua, mai stau, mai merg la cantină și așa trece timpul”, a declarat Nicolae Toma, potrivit Radio Timișoara

Citeste si Gheorghe Baciu, românul care are 101 ani şi munceşte cât e ziua de lungă

Nicolae Toma s-a născut la Deva și a ajuns la Timișoara în 1954. A lucrat mulți ani la CFR unde a făcut „munca de jos”. Are trei copii, două fete și un băiat. Are nepoți, dar și strănepoți.

Pentru vârsticii care îşi petrec pensia acasă, moş Nicolae are o recomandare: „Să lucreze în continuare, că atunci dacă stau, se duc. Dacă stai, mașina nu mai pornește”.

Citeste si Bunicuța Cătălina trăiește din 300 de lei pe lună, într-o casă în care plouă și bate vântul. Uneori, poftește la carne: „Mereu se găsește cineva să-mi dea un colț de pâine, dar mi-e dor să mănânc niște carne”