MESERIILE, BRĂŢĂRI de AUR pentru TINERII ROMÂNI: Care sunt cele mai căutate locuri de muncă

Tinerii români îşi doresc să înveţe o meserie pentru a putea să câştige bani în scurt timp. Primele două alegeri în orientarea profesională a tinerilor care lucrează deja sunt meseriile de şofer şi mecanic auto.

18 iul. 2014, 16:05
MESERIILE, BRĂŢĂRI de AUR pentru TINERII ROMÂNI: Care sunt cele mai căutate locuri de muncă

România iese de sub valul generaţiilor care îşi doreau să devină gulere albe şi să obţină respect din poziţia de medici, profesori sau avocaţi. Acum, mai mult de jumătate dintre tinerii români îşi doresc să înveţe o meserie, din care să facă bani pe loc. Iar meseria de şofer profesionist şi cea de mecanic auto sunt în topul preferinţelor, potrivit România TV.

Citeşte şi Aproape 17.300 locuri de muncă, disponibile, vineri, la nivel naţional

Noile generatii au devenit din ce in ce mai constiente ca singura cale prin care pot cistiga bani in cel mai scurt timp o reprezinta invatarea unei meserii. Aceasta idee intră adesea în conflict cu ce îşi dorec părinţii pentru odraslele lor. Potrivit unui studiu recent, 65% dintre părinţi vor ca cei cărora le-au dat viaţă să urmeze cursurile unei facultăţi. Însă, 53% dintre tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 ani îşi doresc să înveţe o meserie care să le aducă independenţa financiară în cel mai scurt timp.

Citeşte şi Ţara unde eşti OBLIGAT PRIN LEGE să ai un loc de muncă şi o casă

Preferatele părinţilor sunt meseriile de medic, avocat sau profesor, în primul rând pentru respectul pe care îl impun. Totuşi, dacă ar fi să îşi aleagă o meserie, tinerii care lucrează deja s-ar îndrepta în proporţie de peste 50% spre meserii precum cea de şofer profesionist sau mecanic auto.